Danışmanlar hububat çıkışlarını inceledi

Danışmanlar hububat çıkışlarını inceledi
Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı ve Tarımsal Danışmanlık Hizmet Birimi, Sarayönü merkez mahallelerinde arazi incelemesinde bulundu.Tarımsal Danışmanlık Hizmet Birimi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bölgemizde...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı ve Tarımsal Danışmanlık Hizmet Birimi, Sarayönü merkez mahallelerinde arazi incelemesinde bulundu.

Tarımsal Danışmanlık Hizmet Birimi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bölgemizde Ekim ayından itibaren hububat ekimine başlanıldı. Sarayönü bölgesinde genellikle su yetersizliğinden dolayı kuru tarım yapılmaktadır. Ekim ayının da kurak geçmesi ile birlikte erken ekim yapılan bazı bölgelerde bu dönemde sert ve yetersiz yağıştan dolayı toprakta kaymak tabakası oluşturarak çıkışları bir nebze engelledi. Çıkışların düzgün olması için kaymak tabakası oluşan arazilerde boş mibzer ile kaymak tabakası kırılabilir.

Kaymak tabakası oluşmayan bölgelerde ise hububat çıkışları kademeli olarak devam etmektedir. Çıkış için su verilen tarlalarda ise çıkışlar sağlıklı olarak gerçekleşmiştir. 2020 yılındaki hububat fiyatlarındaki artıştan ve diğer sulu tarım yapılan ürünlere göre maliyetinin daha az olması sebebiyle 2021 yılında hububat ekim alanında artış görülmüştür. Aralık ayında beklenen yağışların ekim ve kasım ayındaki yağış yetersizliğini kapatarak ekim alanlarını olumlu etkileyeceğine inanıyoruz. Bol bereketli bir yıl olmasını dileriz.”