Danışmanlar dolu vuran alanları inceledi

Danışmanlar dolu vuran alanları inceledi
Sarayönü Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi, 7 Ağustos Cumartesi günü dolu yağışından etkilenen alanları inceledi.Danışmanlar yaptıkları incelemeyle ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:“Karatepe...

Sarayönü Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi, 7 Ağustos Cumartesi günü dolu yağışından etkilenen alanları inceledi.

Danışmanlar yaptıkları incelemeyle ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Karatepe Mahallemizi ziyaret ettik. Yazlık olarak ekimi yapılan fasulye ( kuru ) , mısır ve şeker pancarı gibi ürünlerdeki hasarlı arazileri kontrol ettik. En fazla zarar; hasadı Ağustos sonu Eylül başı gibi yapılan fasulyede meydana gelmiştir. Fasulyede ki zarar şekli; baklaların dökülmesi, bitkinin gövdesinden kırılması ve yaprakları kopararak bitkiyi etkilemiştir.

Çiftçilerimiz; bu yıl karşılaştıkları dolu zararı için bu zamana kadar Ağustos ayında dolu yağışı ile karşılaşmadıklarını dile getirdiler.

Arazilerde bu yıl iki kere dolu yağışının etkili olduğu ilkinde tarlada ki bitkinin seyrekleşmesine ikincisinde ise verimi doğrudan etkileyen bakla dökümüne neden olarak verimde düşüş olmuştur.

Metrekarede ki hasar oranına baktığımızda Danışmanlık Hizmet Birimi olarak 30 adetten fazla dökülmüş ve kırılmış baklaların olduğu arazilere de rastladık.

Mısır da ise tepe püskülünde ve yapraklarında hasar yaratmıştır. Döllenmesini tamamlamayan mısır tarlalarında verim kaybı yaşanacaktır.”