CÜCELOĞLU KONYALILARA KONFERANS ZİYAFETİ

CÜCELOĞLU KONYALILARA KONFERANS ZİYAFETİ
Kişisel gelişim denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan ve kaleme aldığı eserleriyle okurlarının ufkunu genişleten Doğan Cüceloğlu Konya’daydı. Esentepe Kolejinin organize ettiği konferansa katılan Cüleloğlu, Konyalılar...

Kişisel gelişim denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan ve kaleme aldığı eserleriyle okurlarının ufkunu genişleten Doğan Cüceloğlu Konya’daydı. Esentepe Kolejinin organize ettiği konferansa katılan Cüleloğlu, Konyalılar ile bir araya geldi, önemli mesajlar verdi. Cüceloğlu, çocuk ve ebeveyn ilişkileri ile toplumsal hayat ve eğitim gibi konularda salonu tıklım tıklım dolduran Esentepe Koleji öğrencileri ile velilerden ve Konyalılardan oluşan konuklara geniş bir vizyon çizerken esprili üslubu ile de konferansın lezzetine lezzet kattı.

“EĞİTİM; BİR MİLLETİ ÖZGÜR, ŞANI YÜCE BİR TOPLULUK HALİNDE YAŞATIR”

Esentepe Koleji tarafından Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen ve Doğan Cüceloğlu ile Polat Doğru’nun konuşmacı olarak katıldığı “Aile Üstüne Bir Sohbet” konulu konferans Esentepe Koleji öğrencileri ile velilerinden ve Konyalılardan yoğun ilgi gördü. 2000 kişi kapasiteli salonda Konferansın başlamasından itibaren tek bir koltuk bile boş kalmazken, bazı konuklar konferansı ayakta takip etti. Konferans, Esentepe Koleji Müdürü Mehmet Erdem’in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Erdem, “eğitim ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanı yüce bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Esentepe Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Konuk da yaptığı konuşmada Esentepe Kolejinin genç nesillerin hem akademik olarak hem de kişisel gelişim açısından geleceğe daha donanımlı hazırlanması için eğitimdeki yenilikçi ve kaliteden taviz vermeyen yaklaşımına sıkı sıkıya sahip çıktığını, çıkmaya devam edeceğini söyledi. Konuk, “Esentepe Koleji, akademik başarılarda sadece Konya'da değil, ülkemizde de çok ciddi derecelere imza atmış bir kurumdur. Ancak Esentepe Koleji olarak biz akademik başarı kadar, öğrencilerimizi hayata hazırlandığımızın da idrakindeyiz ve onların bireysel gelişimi, becerilerinin yükseltilmesi, kabiliyetlerinin geliştirilmesi, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı da eğitimin ayrılmaz parçası sayıyoruz. Nitekim sadece akademik başarılarla yetinmeyen Esentepe Koleji; satranç, yüzme, basketbol, jimnastik, taekwando, tenis, futsal, karate gibi spor alanlarında da çok ciddi başarıları elde etmiştir” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra kürsüye Psikolog ve Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu geldi. Akademik çalışmaları, kaleme aldığı eserleri ve televizyon programlarıyla geniş bir kitlenin ilgisini çeken Cüceloğlu, “Aile Üstüne Bir Sohbet” konulu konferans verdi.

CÜCELOĞLU, ÖĞRENCİLERE VE AİLELERE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

Sosyolog Polat Doğru’nun da katıldığı konferansta günlük hayatta karşılaşılan sorunların çözümüne ilişkin önemli ipuçları veren Cüceloğlu, çocukların eğitiminde ailenin rolü ile ebeveynlerin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında günlük hayattan örneklerle zenginleştirdiği lezzetli ve konferansı takip edenlerinde katılımını sağlayan bir sohbet gerçekleştirdi. Yaptığı espriler ve konferansı takip eden katılımcılarla girdiği diyaloglarla konferansa bir sohbet lezzeti katan Prof. Dr. Cüceloğlu konuşmasında ailelere “ Okul başarısı mı, meslek başarısını mı tercih edersiniz? Okul başarısı bilgi donanımıdır, meslek başarısına bir kapı açar. İnsana bir kimlik kazandıran, bir hizmet imkânı veren ise meslek başarısıdır ki bu daha önemlidir. Ancak evlilik ve aile başarınız yoksa meslek başarısının tadına varamazsınız dedi.

Bugünden sonra çocuğun sınav sonucunu sormayacaksınız. Soracağınız elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettin mi, yaparken şevk var mıydı? Bu sorumluluğu keşfetmeye başladığı andan itibaren bu çocuğu durduramazsınız, bu sorumluluğu almış olur. Bunu yapabilmesi için çocuğun siz bu tanıklığı kendinize yapmaya başlayın. Çocuğun başarasına tanıklık edin tavsiyesinde bulundu.”

Prof. Dr. Cüceloğlu’nun ardından konuşan Sosyolog Polat Doğru ise konuşmasında “ Çocuğumuz için farkında olmamız gereken altı önemli seçim vardır;

1. Varsın diyeceksin, var olduğunu kabul edeceksin.

2. Kabul edilebilirsin, eksiğinle bile.

3. Değerlisin, senin yerine koyabileceğim hiçbir şey yok.

4. Sana inanıyorum ve güveniyorum.

5. Seviyorum seni, sevilmeye layıksın.

6. Ailenin bir parçasısın aynı zamanda özgürsün” dedi.

Konferansın sonunda Doğan Cüceloğlu ve Polat Doğru’ya çeşitli hediyeler verilirken Cüceloğlu ve Doğru kitaplarını imzalayarak katılımcılarla sohbet etti.

EĞİTİMDEKİ BAŞARININ ANAHTARI; OKUL, ÖĞRENCİ VE AİLE İŞBİRLİĞİ

Eğitimi bir bütün olarak değerlendiren Esentepe Koleji, akademik başarının yanı sıra öğrencilerin kişisel gelişimini ve derslerdeki başarı düzeyini yükseltirken hayata daha donanımlı atılmalarını da sağlamak için konferans ve seminer gibi etkinlikler de gerçekleştiriyor.

Okul, öğrenci ve aile işbirliğini eğitimdeki başarının anahtarı olarak kabul eden Esentepe Koleji, bu işbirliğini bilimsel temellerde yükseltecek etkinliklere, bilgi ve tecrübe paylaşımlarına verdiği önemi de düzenlediği programlarla gösteriyor.

Tecrübe ve bilgi birikimi ile alanında kendini ispatlamış seçkin kadrosuyla öğrencilerine kaliteli ve nitelikli eğitim hizmeti veren Esentepe Koleji, düzenlediği seminerlerle de hem kendi öğrencilerinin ailelerine hem de öğrencisi olmasa da Konya’daki tüm ailelere sosyal konularda ücretsiz eğitim veriyor.

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın geleceğini inşa ederken eğitimin aile tarafında da devam ettiği ve en önemli unsurlardan birisinin aile olması gerektiği bilinciyle ticari kaygılardan uzak, kişiye özgü olmayan kurumsal kararlar alarak, disiplini sevgi ve saygı çerçevesinde oluşturarak, mutlu, başarılı, sosyal, kendine güvenen, dünya ile senkronize olabilen, kültürüne bağlı, muhakeme gücü yüksek bireylerin yetiştiği Esentepe Kolejinde velilerde ihmal edilmiyor.