ÇPAL Tübitak’a proje hazırlıyor

ÇPAL Tübitak’a proje hazırlıyor
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri, en az üç en fazla sekizer öğrenci ile Tübitak’a 15 proje hazırlayacak.Projenin koordinatörü olan Matematik Öğretmeni Gülşen Yıldız Demirbaş, yaptığı açıklamada,...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri, en az üç en fazla sekizer öğrenci ile Tübitak’a 15 proje hazırlayacak.

Projenin koordinatörü olan Matematik Öğretmeni Gülşen Yıldız Demirbaş, yaptığı açıklamada, “4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile, ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlanmaktadır.” dedi.

Hazırlanan projelerin Tübitak’a sunulacağını kaydeden Demirbaş, “Şubat ayında sonuçlar açıklanacak. Projelerimiz kabul edilirse Tübitak tarafından desteklenecek. Hayata geçirilen projelerimiz Nisan ayında sergilenecek. Değerlendirme için Tübitak’tan iki uzman sergimize gelerek incelemelerde bulunacak.” şeklinde konuştu.