Çocuklara 500 madalya, 33 kupa

Çocuklara 500 madalya, 33 kupa
Sarayönü'nde çocuklar arasında oyun kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen, 4. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ödül töreninde, derece yapan 33 okul takımına kupa, 500 öğrenciye madalya verildi.Sarayönü Cumhuriyet İlkokulu'nda...

Sarayönü'nde çocuklar arasında oyun kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen, 4. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ödül töreninde, derece yapan 33 okul takımına kupa, 500 öğrenciye madalya verildi.

Sarayönü Cumhuriyet İlkokulu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Çocuk Oyunları İlçe Koordinatörü Mevlüt Kilit, "Günümüzde geleneksel çocuk oyunları kurallı ve müsabaka yapılabilir hale getirilmiştir. Bu oyunlarla hem kültürümüze ait oyunların oynanabilirliği sağlanmakta hem de öğrencilerimizin kurallara uyma becerisi, işbirliği içerisinde hareket edebilme kabiliyeti, strateji geliştirme yeteneği, fiziksel koordinasyon becerisi, özgüven gelişimi gibi birçok yönden öğrencilerimizin gelişimi desteklenmektedir. Bu yıl ki mendil kapmaca, sek sek ve kaleli yakan top çocuk oyunları müsabakalarına ilkokul ve ortaokullarımızdan toplam 36 takım katılmış olup müsabakalar iki hafta sürmüştür. Her oyun ve sınıf bazında ilçe birincisi takımlar, ilçemizi bölge ve il müsabakalarında temsil edecek" dedi.

Kilit, konuşmasının sonunda, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman'a, Eğitim Birsen temsilcisi Süleyman Koçaş'a ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

Gelişen teknoloji ve değişen yaşam tarzları nedeniyle çocukların geleneksel oyunları unuttuğunu ifade eden Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ise, şu şekilde konuştu:

"Günümüzde artık sokaklarda çocuk cıvıltılarını duymak çok zor. Ne yazık ki yeni nesil teknolojiye bağımlı olarak yetişiyor. Amacımız çocuklarımıza, sek sek, yakan top, mendil kapmaca gibi geleneksel oyunlarımızı öğretmek ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak. Bu noktada başarılı olduğumuzu da düşünüyorum. Çocuklarımızın yaşadığı heyecan ve mutluluk bunu bizlere gösteriyor."