Çoban: “Üreticilerimiz için çalışıyoruz”

Çoban: “Üreticilerimiz için çalışıyoruz”
Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, bölgenin hayvan üreticisine destek olabilmek için seferber olduklarını söyledi. İlçedeki en uygun fiyatlı süt yemini üreticilere tedarik etmek için girişimlerde bulunduklarını...

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, bölgenin hayvan üreticisine destek olabilmek için seferber olduklarını söyledi. İlçedeki en uygun fiyatlı süt yemini üreticilere tedarik etmek için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Çoban, yem fiyatlarını kooperatif olarak aşağı çektiklerini söyledi.

Çoban, yaptığı açıklamada, “Her şey üreticimiz için. Bizim görevimiz üreticilerimizin daha iyi koşullarda daha çok kazanç elde etmesine yardımcı olmak. Biz üreticimiz için varız.” dedi.

114 liraya süt yemi satıyoruz

Üreticilerin mağdur olmamaları için üreticilerin yanında olduklarını ifade eden Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çoban, “Üreticilerimize destek olmak için yeme gelen zamları olabildiğince geç yansıtmaya çalışıyoruz. Yemlerimizi satabileceğimiz en cüzi ücretle satıyoruz. Bununla da kalmayıp yaptığımız girişimler sonucunda yem fiyatlarını ortalama 5-6 lira aşağı çektik. 114 liraya süt yemi satıyoruz. Üreticilerimiz için tüm kolaylıkları sağlamaya çalışıyoruz. Hayvanına 120 liraya yem yediren üretici ayakta kalamaz.” şeklinde konuştu.

Silajlık mısır hizmeti veriyoruz

Çoban, silajlık mısır konusunda da üreticilere çeşitli konularda yardımcı olduklarını ifade ederek, “kooperatifimizin bünyesine silajlık mısır paketleme makinesi kazandırarak üreticilerimize bu hizmeti de vermeye başladı. Üreticilerimiz tarlasında yetiştirdiği silajlık mısırı bize satabileceği gibi bizden silajlık mısır da satın alabilir. İsteyen üreticilerimiz silajlık mısırını da paketlettirebilir. Silajlık mısırın tonunu 420 liraya satıyoruz.” diye konuştu.