ÇKS için son gün uyarısı

ÇKS için son gün uyarısı
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, Çiftçi Kayıt Sistemi için gerekli belgelerini 30 Haziran Salı gününe kadar teslim etmeleri gerektiğini söyledi.Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, Çiftçi...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, Çiftçi Kayıt Sistemi için gerekli belgelerini 30 Haziran Salı gününe kadar teslim etmeleri gerektiğini söyledi.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) başvuruların 30 Haziran 2020 Salı günü mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirerek, “Çiftçilerimizin son günlerde yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak son günü beklenmeden ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var” dedi.

Çiğdem yaptığı açıklamada, ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerin, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklarını belirtti.

Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularının mutlaka yaptırılmış olması gerektiğinin altını çizen Çiğdem, şunları kaydetti:

“Yönetmeliğe göre başvuru 30 Haziran tarihinde sona erer. Çiftçilerin bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere, ÇKS’ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamaz. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında yapabilirler. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri üretim yılı içinde yapılabilecek”.