Çınar Çıtır Simit Evi hizmete girdi

Çınar Çıtır Simit Evi hizmete girdi
Konya’nın köklü simitçilerinden Kırımlı Aziz Usta ismiyle tanınan Aziz Kaynavut, Sarayönü’nde, Çınar Çıtır Simit Evi ismini verdiği fırınıyla, Konya simidi üretmeye başladı.Kırımlı Aziz Usta, 35 yıllık tecrübesiyle...

Konya’nın köklü simitçilerinden Kırımlı Aziz Usta ismiyle tanınan Aziz Kaynavut, Sarayönü’nde, Çınar Çıtır Simit Evi ismini verdiği fırınıyla, Konya simidi üretmeye başladı.

Kırımlı Aziz Usta, 35 yıllık tecrübesiyle Konya’ya özgü lezzetlerden, Tereyağlı Konya Simidini, Sarayönü’ne sundu.

Sarayönü postane caddesinde açtığı simit fırını ile geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlayan Aziz Usta, fırınında poğaça çeşitleri ve Tereyağlı Konya Simidi ürettiklerini söyledi.

Sarayönü’ne yeni bir lezzet kazandıran Aziz Usta, Sarayönü’nde ki bir boşluğu doldurduğunu belirterek, “1984’ten beri Konya’da ki fırınımda birçok simit ve poğaça çeşidi ile hizmet veriyorum. Bu yörenin insanı olarak Sarayönülü hemşerilerimizin de bu lezzete kolaylıkla ulaşabilmesini istedim. Bu yüzden Konya’da faaliyete devam eden fırınımızın yanında Sarayönü’ne de bir simit fırını açtık. Simitlerimizi tek bir seferde çıkarmak yerine partiler halinde çıkarıyoruz. Bu yüzden hemşerilerimiz günün her saatinde fırınımıza gelerek teze ve sıcak simit bulabiliyor” dedi.