Çiftçinin altın yılı oldu

Çiftçinin altın yılı oldu
Sarayönü buğday pazarı esnaflarından Ahmet Çiçekler, bu yılki hububat verimi ve alım fiyatlarıyla çiftçilerin altın bir sene geçirdiğini söyledi.Harman döneminin arpa verimini ve alım fiyatlarını değerlendiren Çiçekler,...

Sarayönü buğday pazarı esnaflarından Ahmet Çiçekler, bu yılki hububat verimi ve alım fiyatlarıyla çiftçilerin altın bir sene geçirdiğini söyledi.

Harman döneminin arpa verimini ve alım fiyatlarını değerlendiren Çiçekler, yaptığı açıklamada, “Arpa ve buğday bu bölgede iyiydi. Gözlü’nün bir kısmı, Kadıoğlu, Boyalı, Çeşmelisebil ve Özkent’in bir kısmı  düşük kaldı. Fiyatlar bu sene çok iyi. Bundan daha iyi olamazdı. Devlet 1275 lira alım fiyatı açıkladı. Piyasada fiyat 1350 liraya kadar çıktı. Arpaların yüzde 80’i kalite olarak iyi. Arpa ekenler altın bir yıl yaşadı. Dekara 300-500 kilo arasında verim elde edildi. Tonu geçen tarla çok oldu.” dedi.

Buğday ekenlerinde iyi bir yıl geçirdiğini kaydeden Çiçekler, “Buğdaylardan da güzel verim çıktı. 300 ile 500 kilo arası çıktı. Yine arpaların sıkıntılı olduğu bölgelerde buğdaylarda da kayıplar görüldü. Sıkıntılı olan yerlerde ortalama 200 kilo arasında verim elde edildi. Bu sene genelde proteinler yüksek. Kaliteler güzel. Orta düzeyde bir kalite var. 1600-1650 lira açıklanan ekmeklik buğday piyasada 1800 liraya değer buldu. Kadayıflık buğday az olduğu için bu sene çok değerlendi. Normalde ekmekliğin altında olurdu ama bu sene üstüne çıktı. 1750 liraya kadar değer buldu. Bu sene çiftçiler açısından çok güzel bir sene oldu.” şeklinde konuştu.