Çiftçilere yasak esnetildi

Çiftçilere yasak esnetildi
Sarayönü’nde içinde bulunduğumuz bahar döneminde baharlık ekim, gübreleme ve ilaçlama faaliyetlerini sürdürdüğü çiftçilere hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı esnetildi.Bu hafta sonu da COVİD 19 kapsamında sokağa...

Sarayönü’nde içinde bulunduğumuz bahar döneminde baharlık ekim, gübreleme ve ilaçlama faaliyetlerini sürdürdüğü çiftçilere hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı esnetildi.

Bu hafta sonu da COVİD 19 kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanacağının duyurulması sonrasında çiftçilerin bu kapsamda tutulmaması gerektiğini belirten üreticilere müjde, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'tan geldi.

Vali Toprak hafta sonu yasağında 'aciliyet' gerektiren üreticilere yasak uygulanmayacağını duyurdu. Bununla birlikte çiftçiler hafta sonu tarla mesaisine aksama yaşanmadan devam edebildi.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Tarımsal faaliyetlerimizin aksamaya uğraması hem çiftçilerime hem de ülkemize büyük kayıplar yaşatabilir. Bu yüzden her koşulda tarımsal faaliyetlerin devam etmesi gerekir. İçerisinden geçtiğimiz bu zor dönemde de gerekli tedbirler alınarak tarımsal faaliyetlerimiz aksamadan devam etmelidir. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağından çiftçilerimizin muaf tutulması son derece önemliydi. Konya Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak ile gerçekleştirilen görüşme neticesinde çiftçilerimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında tarım arazilerinde aciliyet gerektiren işlerde bir kısıtlama yapılmaması hususunda hassasiyet göstermiştir. Sayın Valimize desteklerinden ve çiftçilerimize olan hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.