Çiftçilere 3.7 milyon kuraklık desteği

Çiftçilere 3.7 milyon kuraklık desteği
Sarayönü İlçe Hasar Tespit Komisyonu’nun tuttuğu rapor ve İl Hasar Tespit Komisyonu’nun değerlendirmeleri neticesinde Sarayönü’nde 1739 çiftçiye 3 milyon 713 bin 423 lira yaşanan afetler kapsamında kuraklık ve dolu vurgunu...

Sarayönü İlçe Hasar Tespit Komisyonu’nun tuttuğu rapor ve İl Hasar Tespit Komisyonu’nun değerlendirmeleri neticesinde Sarayönü’nde 1739 çiftçiye 3 milyon 713 bin 423 lira yaşanan afetler kapsamında kuraklık ve dolu vurgunu desteği verildi. Desteklerden Karatepe, Gözlü, Çeşmelisebil, Özkent, Kuyulusebil, Kadıoğlu, Karabıyık, Boyalı mahallelerinde tarlası zarar gören çiftçiler yararlandı.

Sarayönü İlçe Hasar Tespit Komisyonu kararı ile doğal afetlerden etkilenen çiftçilere nakdi destek verildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuruda bulunan 1739 çiftçiye İl Hasar Tespit Komisyonu’nun değerlendirmesi neticesinde yapılan destek ödemi çiftçilere can suyu oldu.

Sarayönü’nde doğal afetlerden etkilenen çiftçilerin nakdi destek ödeme süreci tamamlandı. İl Hasar Tespit Komisyonu’nun değerlendirmelerinin ardından ekimin ikinci haftası ödemeler çiftçilerin hesaplarına aktarıldı.

Karar doğrultusunda Karatepe, Gözlü, Çeşmelisebil, Özkent, Kuyulusebil, Kadıoğlu, Karabıyık, Boyalı mahallelerinde tarlasında kuraklık ve dolu gibi doğal afetlerden etkilenerek zarar gören çiftçilere yapılacak nakdi yardımlar için toplam 1739 çiftçi başvuruda bulundu.

Konya’ya bağlı 23 ilçede 2019 yılı Nisan, Mayıs, Haziran aylarında meydana gelen dolu, sel, su baskını, kuraklık afetleri nedeniyle oluşan tarım ve hayvancılık zararlarının karşılanabilmesi için kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından ödenek tahsis edilmişti. Ödeneğin kullanılması maksadıyla Sarayönü’nde de 2019 yılı içinde meydana gelen tabi afetler nedeniyle afetlerden zarar gören çiftçilere 3 milyon 713 bin 423 lira ödendi.