Çiftçiler Ankara’da tarla gününe katıldı

Çiftçiler Ankara’da tarla gününe katıldı
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ile Sarayönü bölgesinin çiftçileri, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü, Ankara’ya giderek tarla bitkileri ile ilgili seminere katıldı.Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma...

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ile Sarayönü bölgesinin çiftçileri, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü, Ankara’ya giderek tarla bitkileri ile ilgili seminere katıldı.

Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün yürütmekte olduğu “Konya ve Karaman’ın kurağa eğilimli koşullarında baklagiller, üretim teknikleri ve çeşitlerinin tanıtımı ve demonstrasyonu” isimli FAO projesi çerçevesinde tarla bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsünde düzenlenen eğitime ilçemiz çiftçileri ile birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli katılım sağlayarak, baklagiller, anıza ekim ve enstitünün konu ile ilgili çalışmaları gösterilmiştir.

Ayrıca Enstitü bünyesinde ki Biyoteknoloji Araştırma Merkezi, Türkiye Tohum Gen Bankası ve diğer birimler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelince bölgemizde ki çiftçilere gösterildi.