CHP’de yeniden Yıldız dönemi

CHP’de yeniden Yıldız dönemi
Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanlığı, 37’nci olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Üç listenin yarıştığı kongrede kazanan isim Tahir Yıldız oldu. Bir oy farkla başkanlığı kazanan Tahir Yıldız, iki yıl...

Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanlığı, 37’nci olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Üç listenin yarıştığı kongrede kazanan isim Tahir Yıldız oldu. Bir oy farkla başkanlığı kazanan Tahir Yıldız, iki yıl ilçe başkanlığı görevini yürütecek. Yıldız, iki dönem önce yine ilçe başkanlığı görevini yürütmüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanlığı’nın, 37’nci olağan genel kurulunda Tahir Yıldız yeni başkan olarak seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Teşkilat Binası’nda gerçekleştirilen genel kurulda CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Genel kurula CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya İl Başkanı Barış Bektaş, eski Milletvekili ve İl Başkan Adayı Hüsnü Bozkurt ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından divan kurulu oluşturuldu. Yönetim kurulu çalışma raporu ve hesap raporu okunarak delegeler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Genel kurulda partililere hitap eden CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, gerçekleştirdiği konuşmada hükümete sert eleştiride bulundu.

Artık umutsuzluk vaat ediliyor

Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik seviyesinin yaşandığına dikkat çeken Şener, “Erdoğan hükümetinin yanlış politikaları sonucunda patlayan kriz yüzünden bugün dört gençten birisi işsizdir. Türkiye, gençlerin geleceğe umutla bakamadığı, işsizlik vaat eden bir ülke durumuna getirildi. Sarayönü tarım ve hayvanlık yapılan bir bölge. Tarım ve hayvancılık son yıllarda olduğu gibi hiçbir zaman böyle bir perişanlık görmemiştir. Çiftçilerimizin bankalara ve kuruluşlara 120 milyar lira yani eski parayla 120 katrilyon lira borçludur. Borçları erteliyoruz yeniden yapılandırıyoruz diye faizleri yüzde 40’a çıkararak çiftçinin sırtındaki kambur ket ve kat büyütülmüştür.” dedi.

Suriye’ye muhtaç hale geldik

Çiftçinin bir başka derdi de girdi maliyetleri. Elektrik yüzde 108 zamlandı. Sanayinin kullandığı tarifeden bir pahalı bir tarife ile çiftçi tarlasını sulamaya çalışıyor. Artık savaştan perişan olmuş bir Suriye’den buğday ithal eder duruma geldik. Konya havzası bitmiş, çoraklaşmış kimin umurunda. Konya havzasının 15 milyar metreküp suya ihtiyacı var ve bunun için hiçbir çalışma yok. Bir kanal İstanbul türküsü tutturdular gidiyorlar. Niye burayı görmüyorlar da orayı görüyorlar? Çünkü orada vurgun var. Rant var. Soygun var.” şeklinde konuştu.

Sandıktan Tahir Yıldız çıktı

Kongre devam ederken genel kurul divanına Tahir Yıldız, Bayram Yeşilkaya ve Yunus Çakır tarafından üç liste sunuldu.

Üç liste ile gidilen seçimde delegeler oylarını kullandı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından yapılan sayımda Tahir Yıldız 20 delegenin oyunu alarak yeni başkan oldu. Bayram Yeşilkaya 19 oy alırken, Yunus Çakır 9 oy aldı.

CHP İlçe Başkanı Tahir Yıldız’ın yönetiminde şu isimler yer aldı: “Aydın Büyüktuna, İsmet Çakır, Hasan Cankardeş, Niyazi Bayraktar, Ramazan Okka, Eyüp Nizam, Sait Erdal, Kadir Piliç, Mehmet Erol, Fikret Konar, Hazım Erdem.”

İl delegeliğine ise Tahir Yıldız, Aydın Büyüktuna, Zeki Süreyya Çetinkaya, Niyazi Bayraktar ve İsmet Çakır seçildi.

Etiketler :