Çanakkale ve namazla diriliş konferansı

Çanakkale ve namazla diriliş konferansı
Sarayönü Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin kutlama yıldönümü münasebeti ile Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından Namaz ve Çanakkale adlı konferans düzenlendi. Konferansı...

Sarayönü Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin kutlama yıldönümü münasebeti ile Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından Namaz ve Çanakkale adlı konferans düzenlendi. Konferansı İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kerim Buladı tarafından verildi.

Mehmet Büyükeğen KİHL konferans salonunda yapılan toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Namaz Gönüllüleri Plotformu yetkileri, Okul Aile Birliği yöneticileri, Sarimder dernek yöneticileri, okul idarecileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Buladı, namazla ilgili salondakilere sunum eşliğinde bilgiler sundu. Namaz ile ilgili ayet ve hadisler eşliğinde sunumunu gerçekleştiren Buladı, namazın nasıl kılınması gerektiği hususunda örnekler sundu. Buldu; “Namaz, insanı kötülüklerden alıkoyar, güçlendirir, sağlıklı kılar ve mutlu eder. Namaz, insanın sabırlı olmasını sağlar ve ruhunu Allah'a kulluk noktasında görevini yapmanın manevi huzuruyla ihya eder. Namaz imanla başlar, iman ise namazla kemale erer.” dedi.

Buldu, namazın İslam dininin en önemli ibadeti olduğunu fakat Türkiye’de namaz kılan insan sayısının oldukça düşük oranlarda kaldığını söyledi. “Çocuklarımızı seccade ile tanıştırmamız gerekiyor.” Namaz kılan insan sayısını arttırmada anne babalara ve topluma önemli görevler düştüğünü belirten Buldu, “Namaz gönüllüleri olarak ülkemizi karış karış dolaşıyoruz. Çok dolaşmamız gerekiyor. Namaz dinin direği, cennetin anahtarı ama ülkemizde yaşayan Müslümanların çoğu 5 vakit namaz kılmıyor. Namaz kılan geriye kalan kısım ise namazı huşu içerisinde kılamıyor. Anne babalara bu anlamda büyük iş düşüyor. Çocuklarımızı seccade ile tanıştırmamız gerekiyor. Eğer çocuklarımıza namaz alışkanlığı kazandıramazsak bunun vebali büyük olur.” diye konuştu.

Konuşmasının büyük bir kısmının Çanakkale zafarinin kazanılmasında namazın önemi üzerinde duran Buldu, bu toprakların namazla kazanıldığını belirterek konuşmasını sonlandırdı.