Çalışan emekliye kötü haber!

Çalışan emekliye kötü haber!
Emekli olduktan sonra esnaflık yapan binlerce kişinin maaşında kesinti olacak.Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışan kişilerin omuzuna yeni bir yük biniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı çalışma ile emekli esnaftan kaldırılan...

Emekli olduktan sonra esnaflık yapan binlerce kişinin maaşında kesinti olacak.

Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışan kişilerin omuzuna yeni bir yük biniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı çalışma ile emekli esnaftan kaldırılan kesintinin geri geleceği iddia edildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı çalışma ile Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemesinin geri getirilmesi yeniden gündemde. Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam edenlerin emekli maaşından 2015 yılına kadar yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesiliyordu. Sonra bu oran yüzde 10'a düşürüldü, 2016'da da tamamen kaldırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri şimdilerde Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemesini geri getirmek için kanun değişikliği çalışması yapıyor. Böylelikle kanun değişikliği onaylanırsa emekli olduktan sonra esnaflık yapan binlerce kişinin maaşından, belirlenen tutar oranında kesinti yapılacak.