Buzağı destekleri askıya çıkıyor

Buzağı destekleri askıya çıkıyor
Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği" kapsamında yürütülmekte olan 2016 yılı 2'nci dönem buzağı desteklemeleri ile ilgili açıklamada...

Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği" kapsamında yürütülmekte olan 2016 yılı 2'nci dönem buzağı desteklemeleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Çiğdem, yaptığı açıklamada, "Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak üreticilerimizin 2016 yılı 2'nci dönem buzağı destekleme listelerini Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne gönderdik. İcmaller Temmuz ayında askıya çıkacak. Yetiştiricilerin mağdur olmaması için şap, çiçek ve dişi hayvanlar için burucella aşısı yaptırmış olması gerekiyor. Bu aşıları yaptırmayan yetiştiricilerin Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze başvurması gerekiyor" dedi.

Destekleme ödemelerinin buzağıların doğduğu işletme numarası üzerinden yapılacağını kaydeden Güngör Çiğdem, "Suni tohumlama yapılmadan doğan buzağı başına 350, suni tohumlama yapılarak doğan buzağı başına 500, ayrıca suni tohumlama buzağılarının döl kontrolü testini geçen boğa spermalarından olması halinde ilave 50 lira ödeme yapılacaktır" dedi.

Tebliğ hükümleri gereğince yerine getirilmesi gereken hükümlerle ilgili bilgi veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem şunları kaydetti: "Buzağıların 2016 yılı içerisinde doğmuş olmaları gerekiyor. Küpelenerek TÜRKVET  ve E-ıslah'a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 4 ay yani 120 günü tamamlamış olması, programlı aşılarının (Şap, Brusella ve Çiçek aşıları) tamamlanmış olması gerekmektedir."