Buzağı destek başvuruları bitiyor

Buzağı destek başvuruları bitiyor
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, 2019 yılı “Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği” kapsamında yürütülmekte olan buzağı desteklemeleri ile ilgili son başvuru tarihinin 31...

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, 2019 yılı “Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği” kapsamında yürütülmekte olan buzağı desteklemeleri ile ilgili son başvuru tarihinin 31 Aralık 2019 olduğunu hatırlattı.

Çiğdem, yaptığı açıklamada, “Üreticilerimiz öncelikle müdürlüğümüze buzağı destekleme dosya bedelini yatırmalılar. Makbuzla birlikte üye oldukları birliklere giderek başvuru dilekçesini doldurup imzalamaları gerekmektedir. Başvuru için son tarih 31 Aralık 2019. Üyelerimizin gelirken yanlarında kimlikleri ve işletme numaralarının olması faydalarına olacaktır.” dedi.

Destekleme ödemelerinin buzağıların doğduğu işletme numarası üzerinden yapılacağını kaydeden Çiğdem, “Suni tohumlama yapılmadan doğan buzağı başına 350, suni tohumlama yapılarak doğan buzağı başına 500, ayrıca suni tohumlama buzağılarının döl kontrolü testini geçen boğa spermalarından olması halinde ilave 50 lira ödeme yapılacaktır.” dedi.

Tebliğ hükümleri gereğince yerine getirilmesi gereken hükümlerle ilgili bilgi veren Çiğdem şunları kaydetti: “Buzağıların 2019 yılı içerisinde doğmuş olmaları gerekiyor. Küpelenerek TÜRKVET ve E-ıslah’a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 4 ay yani 120 günü tamamlamış olması, programlı aşılarının (Şap, Brusella ve Çiçek aşıları) tamamlanmış olması gerekmektedir. Birinci dönemde başvuru yapamayanlar ikinci dönemde başvuru yapabilirler. Birinci dönemde başvuruda bulunduğu halde eksikleri nedeniyle desteklemeden yararlanamayanlar, ikinci dönemde eksikliklerini gidermesi halinde desteklemeden yararlandırılır.”