Bu sezon fırsat sezonu olabilir

Bu sezon fırsat sezonu olabilir
Bölgesel Amatör Lig’in 11 yıllık efsanesi Sarayönü Belediyespor, sessizliğe gömüldü.Eylül ayının ortaları gelmesine rağmen, henüz hiçbir hareketliliğin yaşanmadığı kulüpte yaprak devinmiyor. Ligin takımları, gözünü...

Bölgesel Amatör Lig’in 11 yıllık efsanesi Sarayönü Belediyespor, sessizliğe gömüldü.

Eylül ayının ortaları gelmesine rağmen, henüz hiçbir hareketliliğin yaşanmadığı kulüpte yaprak devinmiyor. Ligin takımları, gözünü 2020-2021 sezonuna çevirirken, liglerin kasım ayı gibi başlaması bekleniyor. Birçok kulüp transfer ve yapılanma çalışmalarına başlarken, Sarayönü Belediyespor’da yönetim bile belirsiz. Bir hafta içerisinde TFF’in lig hakkında kararını vermesi beklenirken, ligin oynanmayacağından endişeli olan futbolcular da isyan ediyor. Takım sayısının çoğaldığı, transfer ücretlerinin düştüğü ligde, iyi bir yapılanmaya gidilirse, yeni sezon yeşil siyahlı takım için büyük bir fırsat sunabilir.

Sarayönü Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’in 2020-2021 sezonunda ne yapacak? Birçok kişinin aklında bu soru işareti olurken, kulüpte henüz hiçbir hareketlilik görünmüyor. Sezon içersinde sözlü olarak istifa eden ancak resmiyette halen kulüp başkanı olan Erdal Demirpolat’ın görevine devam edip etmeyeceği bile merak konusu.

Öte yandan yeni sezon birçok fırsatları da beraberinde getiriyor. Çoğu dişli rakibin 3. Lig’e çıkarılmasının ardından güçlü takımların azaldığı ligde, alt liglerden çok fazla takım çıkarılması da kaliteyi düşürecek. Transfer ücretlerinin de düştüğü Bölgesel Amatör Lig’in oynanması durumunda iyi bir yapılanma ile şampiyonluk şansı önceki sezonlara göre daha çok olabilir.

Sarayönü Belediyespor’da yönetim, yeni sezon yapılanması ve transfer belirsizlikleri devam ederken, TFF’nin Bölgesel Amatör Lig ile ilgili çalışmaları da devam ediyor.

Hafta içerisinde toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu, lig ile ilgili bazı kararlar alırken, kararların önümüzdeki günlerde açıklanacağı duyuruldu.

Genel başkanlıktan yapılan açıklamada, “2020-2021 sezonu amatör ligler ile ilgili yaptığı toplantı sonunda alınan kararlar Ülkemizde ve dünyada etkileri devam etmekte olan Covid-19 salgın hastalığının seyri, hastalığa bağlı Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirler ve uyguladığı talimatlar ile TFF Sağlık Kurulunun önerileri çerçevesinde TFF Yönetim Kurulunun onayı ile resmî açıklama önümüzdeki hafta yapılacaktır. Resmî açıklama dışında yapılacak açıklamalara itibar etmeyiniz.” İfadelerine yer verildi.

Futbolcular isyanda

Bölgesel Amatör Lig konusunda belirsizlikler devam ederken, ligde mücadele eden oyuncular da isyan bayrağını açtı. Geçtiğimiz sezonlarda Sarayönü Belediyespor’da forma giyen Erkan Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Türkiye Futbol Federasyonu,10 senedir BAL ligini,bize, kendi öz evlatlarınıza zehir ettiniz. Önce saçma sapan bir kontenjan kuralı çıkarıp 27 yaşında bizleri yaşlı görüp yüzlerce futbolcu kardeşimi işinden ekmeğinden ettiniz. Şimdi pandemi bahanesiyle amatör ligi ve binlerce antrenör futbolcu, emekçi kardeşlerimizi ötekileştirip üvey evlat muamelesi yaptınız. Ey TFF biz amatör futbolcularda insanız. Bizim de bakmamız gereken bir ailemiz, bir yuvamız var. Eğer bir kural, bir yasak koyacaksan, bunu milyon dolar kazananlara koy. Zar zor kazandığımız üç liramıza göz koyma. Sözleşme yok, sigorta yok, hiçbir güvence yok. Şimdi de ekmeğimizi hayallerimizi, geleceğimizi almayın artık. Yeter artık, binlerce futbolcunun sabrı kalmadı.”

Belirsizlik devam ediyor

Sessiz bekleyişin sürdüğü takımlardan bir tanesi de Sarayönü Belediyespor. Çok kötü bir sezon geçiren Sarayönü Belediyespor’un yaralarını nasıl saracağı ve gelecek sezonda ne yapacağı merakla bekleniyor. Henüz 2020-2021 sezonu için Bölgesel Amatör Lig’e katılıp katılmayacağı bile belirsiz olan Sarayönü Belediyespor’da en yakın zamanda kongre gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Durum kongrede şekillenecek

Yeni sezon hedeflerinin netleşebilmesi için kongrenin gerçekleşmesi beklenirken, yö.netim yapılanması konusunda da endişeler devam ediyor. Ligler devam ederken şubat ayı içerisinde Sarayönü Belediyespor Başkanı Erdal Demirpolat, kulüp başkanlığından istifa ettiği duyurmuş resmi istifasını gerçekleştirmemişti. Evrak üzerinde Sarayönü Belediyespor’un başkanı olarak halen Erdal Demirpolat görünürken, gerçekleştirilecek kongrede yeni yönetimin nasıl şekilleneceği endişeyle beleniyor. Sivil bir yönetim kurulamazsa kulüp yönetimini yeniden belediyenin oluşturacağı düşünülüyor.

BAL’da devam edilecek mi?

Öte yandan masa da bulunduğu tahmin edilen bir başka kararda takımın ligden çekilmesi. Ekonomik kriz, bütçe ve kaynak sıkıntıları nedeniyle takımın ligden çekilmesi konusunda da alternatif bir düşünce bulunuyor. Bölgesel Amatör Lig maliyetlerinin çok fazla artması ve ekonomik krizin derinleşmesi nedeniyle gelecek sezonunun nasıl şekilleneceği konusunda hiçbir öngörüde bulunulamıyor.

En kalabalık sezon olacak

Gelecek sezon 200’den fazla takımla oynanması beklenen Bölgesel Amatör Lig’de oyuncu maliyetlerinin de düşmesi bekleniyor. Son yıllarda bir hayli yükselen oyuncu maliyetleri kulüpleri aşırı derecede zorluyordu. 2020-2021 sezonu için ligde 15’ten fazla gurup kurulması beklenirken, ligdeki oyun kalitesinin düşeceği ve daha az maliyetlerle ligde kalınabileceği öngörülüyor. Bu doğrultu da Sarayönü Belediyespor’un da ligde yoluna devam edeceği düşünüyor.

Sosyal imkanların bir hayli kısıtlı olduğu Sarayönü’nde taraftarlar tarafından da takımın Bölgesel Amatör Lig’de yoluna devam etmesi isteniyor.

Konya’yı beş takım temsil edecek

Bölgesel Amatör Lig’de küme düşme kriteri kaldırılırken, Konya’yı temsil eden üç takımın da ligde kalmasına karar verdi. Bu kararla Sarayönü Belediyespor, Akşehirspor ve Ereğlispor ile birlikte gelecek sezon yine Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek. Öte yandan Konya Süper Amatör Lig’inden çıkacak takımların da mağduriyetini gidermek için radikal bir karara imza atıldı. Süper Amatör Küme’de şampiyon olan Gölyazı Belediyespor ve play-off şansı kazanan Çatalhüyük Çumra Belediyespor da Bölgesel Amatör Ligi’ne çıkarıldı. Bu kararla ligde Konya’yı temsil eden takım sayısı üçten beşe yükseldi.

Kulüpler yapılanmaya başladı

2019-2020 sezonunun bu şekilde tamamlanmasına karar verildikten sonra tüm kulüpler gözünü 2020-2021 sezona çevirdi. Profesyonel liglerin başlama tarihi ilan edilirken, amatör liglerin başlama tarihi ile ilgili henüz bir resmi açıklamada bulunulmadı. Amatör liglerin başlama tarihi henüz netleşmese de takımlar da bir yandan sezon hazırlıklarına başladı. Birçok takım transferlerini gerçekleştirmeye başlarken, birçok takım da önünü göremediği için beklemede kalmayı tercih ediyor.