Bu kurslar kaçmaz

Bu kurslar kaçmaz
Sarayönü Komek, Halk Eğitim Merkezi, İşkur ve Kosgeb işbirliğinde başlatılacak olan kurslar sayesinde hayata geçen kurslar istihdama katkı sağlayacak. Yapılan protokol ile birlikte belirlenen branşlarda katılımcılara günlük...

Sarayönü Komek, Halk Eğitim Merkezi, İşkur ve Kosgeb işbirliğinde başlatılacak olan kurslar sayesinde hayata geçen kurslar istihdama katkı sağlayacak. Yapılan protokol ile birlikte belirlenen branşlarda katılımcılara günlük cep harçlığı verilecek. Kurs süresince sigortası yapılacak olan kursiyerler, özel kurslara para dökmek yerine ücretsiz olarak sertifikalarını alabilecek. Kurslara kayıt yaptırmak için son tarih 12 Şubat olarak belirlense de kontenjan sebebiyle müracaat etmek isteyenlerin çabuk davranması gerekiyor.

23 dalda kurs açılacak

Sarayönü Komek te bu yıl, Kuran-ı Kerim (Erkek), Kuran-I Kerim Elif-Ba Tecvitli (Bayan), Arapça A1, İngilizce A1 – A2, Rusça A1, Bağlama, Bilgisayar Kullanımı, Çini, Diksiyon, Eğitici Annelik Ve Kreş, Etkili Ve Hızlı Okuma, Fitness (Erkek), Step-Aerobik (Bayan), Fotoğraf Çekimi, Girişimcilik, Hasta Kabul İşlemleri, F Klavye Kullanımı, İşaret Dili, Mefruşat (Temel Tekamül), Ney, Pasta Yapımı, Resim,Yemek Yapımı branşlarında eğitim verilecek.

Hibe destekli girişimcilik kursu

Komek-Kosgeb-İşkur işbirliği ile 27-30 Nisan tarihleri arasında 4 gün 09:00-16:00 saatleri arasında Sarayönü  Komek Kurs Merkezinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Eğitimler kendi işini kurmayı düşünen ilk defa iş kuracak girişimcileri desteklemeye yönelik. Kurs aldıktan sonra işini kuracak olanlar 50.000 TL hibe, 100.000 TL geri ödemeli destek olmak üzere 150.000 TL ye kadar Kosgeb tarafından desteklenecek.

20 lira cep harçlığı

Ayrıca bazı kurslar için cep harçlığı verilecek olan Komek kurslarında evde çocuk bakımı ile pasta yapımı ve sunumu kurslarına katılan kursiyerlere İşkur tarafından katıldığı kurs günleri için günlük 20 lira cep harçlığı ödenecek. Evde çocuk bakımı kursu 21 Şubat-25 Mayıs tarihleri arasında Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri olmak üzere 09:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Pasta yapım kursu ise 20 şubat-13 Haziran tarihleri arasında hafta içi 5 gün 09:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Özelde 1500 lira, Komek te ücretsiz

Konya da bulunan özel eğitim kurumlarında 1500 lira karşılığında eğitim verilen  hasta kabul işlemleri (tıbbi sekreterlik) kursu Sarayönü Komek te ücretsiz verilecek. Hasta kabul işlemleri kursu 21 şubatta başlayıp Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere haftada 4 gün17:30-21:30 saatleri arasında devam edecek olup haziran ayında kurs tamamlanacak.

Kayıtlar komek.org.tr de

Kurslar Saraönü Komek binasında tek merkezden verilecek olup kayıtlar www.komek.org.tr adresinden yapılacak.  Kurslarla ilgili detaylı bilgi Sarayönü Komek Facebook Sayfası www.facebook.com/sarayonukomek ve  0332 617 2213 irtibat numarasından ulaşılabilecek.