Bu derbiye yürek dayanmaz

Bu derbiye yürek dayanmaz
Konya’nın El Clasico’sunda ikinci perde Pazar günü sahnelenecek. Sarayönü Belediyespor, bir başka Konya temsilcisi olan Akşehirspor’a deplasmanda konuk olacak. Öte yandan Konya’nın kalbi bu maçta atacak. Ligde iddiası kalmayan...

Konya’nın El Clasico’sunda ikinci perde Pazar günü sahnelenecek. Sarayönü Belediyespor, bir başka Konya temsilcisi olan Akşehirspor’a deplasmanda konuk olacak. Öte yandan Konya’nın kalbi bu maçta atacak. Ligde iddiası kalmayan Akşehir’in yanı sıra Ereğlispor ile farkı kapatmak isteyen Sarayönü Belediyespor’un büyük çekişmeye sahne olacağı tahmin edilen karşılaşmasının sonucu şimdiden merakla bekleniyor. Karşılaşma Akşehir Nasrettin Hoca Stadı’nda saat 14:00’te oynanacak.

Yıllardır kıyasıya bir mücadeleye tutuşan ve büyük çekişmeye sahne olan Sarayönü Belediyespor ve Akşehirspor karşılaşmasının bu maçta da nefes kesmesi bekleniyor. Derbiye ev sahipliği yapacak olan Akşehir’de Pazar günü saat 14:00’te hayat duracak.

Temsilcimizin küme düşmesini isteyen Akşehir’de de, kümede kalmak isteyen Sarayönü Belediyespor’da da hedef mutlak galibiyet. 3 puan için mücadele edecek olan yeşil siyahlılar, hanesine yazdıracağı bir üç puanla ligde kalmak için dev bir adım atmak istiyor. Akşehirspor karşılaşmasının hazırlıklarına bugün başlayacak olan Sarayönü Belediyespor’da eksik oyuncu bulunmuyor.

Sarayönü bariz üstün

İstatistiklere bakıldığı zaman ise Sarayönü Belediyespor’un üstünlüğü göze çarpıyor. İlk defa 2014-2015 sezonunda karşılaşan iki takımın arasında oynanan karşılaşmalarda Akşehirspor’un galibiyeti bulunmuyor. 2014-2015 sezonunda ilk maçta deplasmanda Akşehirspor’la 2-2 berabere kalan yeşil siyahlılar, ikinci maçta kendi ev sahipliğinde rakibini 2-0 yenmişti. 2015-2016 sezonunda ise iki karşılaşmada da Akşehirspor 1-0 kazanmıştı. 2016-2017 sezonunda hem içerde hem de dışarıda Akşehirspor’u mağlup eden Sarayönü Belediyespor, 2017-2018 sezonunda bir beraberlik bir galibiyet ile rakibine yine gün yüzü göstermedi. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada da yenişemeyen ezeli rakiplerin ikinci karşılaşmasında Sarayönü Belediyespor yine kazanmayı bildi.

Bu sezon ilk yarıda rakibine 2-0 mağlup olan temsilcimizin, Akşehirspor’u kendi evinde yenerek büyük bir hava yakalaması ümit ediliyor.