Bölgenin yoğurt ve tereyağı markası oldular

Bölgenin yoğurt ve tereyağı markası oldular
Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde 2016 yılında yoğurt ve tereyağı üretimine başlayan Alakuzular, geleneksel yöntemlerle ürettikleri doğal ürünlerle kısa sürede piyasanın en çok tutulan markası haline geldi. Çevre ilçelere...

Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde 2016 yılında yoğurt ve tereyağı üretimine başlayan Alakuzular, geleneksel yöntemlerle ürettikleri doğal ürünlerle kısa sürede piyasanın en çok tutulan markası haline geldi. Çevre ilçelere ve il merkezine de açılan Alakuzu yoğurt ve tereyağı, gelen taleplere yetişmekte zorlanıyor. Fiziki alan yetersizliğinden yakınan firma yetkilileri, karşılarına çıkan resmi prosedürlerden dolayı üretim alanını büyütemediklerinden dert yandı.

Ladik mahallesinde geleneksel yöntemlerle doğal şekilde üretilen Alakuzu yoğurt ve tereyağı, tüketicinin beğenisini kazanmasıyla bölgenin yoğurt ve tereyağı markası haline geldi. Ladik mahallesinin yanı sıra ilçe merkezinde, Kadınhanı, Ilgın, Akşehir ilçelerinde ve Konya il merkezinde satışı bulunan Alakuzu yoğurt ve tereyağı, tüketicilerin taleplerine yetişmekte zorlanıyor.

Üretim tesisinin yetkililerinden Mustafa Alakuzu yaptığı açıklamada, amcaoğlu Mustafa Alakuzu ile üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Üretime marketlerinde satmak amacıyla az miktarda ürettikleri ürünlerle başladıklarını belirten Alakuzu, “Bizim marketimiz vardı. Bir taraftan süt toplama işi de yaptığımız için denemek istedik. 2016 yılında kendi marketimizde yapıp satmaya başladık. Krema alıp yoğurup tereyağına çevirip satıyorduk. Birde piyasadaki yoğurtlardan daha güzel, doğal, katkısız bir yoğurt yapmak istedik. Müşterilerimiz tarafından beğenildi. Talep arttıkça bizim yoğurt ve tereyağı satışımızda arttı. Talep çok olunca üretim izni alıp kendi markamızı oluşturarak büyümeye devam ettik. Ladik dışında ilk ilçe merkezinde Kuşçu markete verdik.” dedi.

Ürünlerimiz tamamen doğal

İşledikleri sütü Ladik mahallesinden topladıklarını kaydeden Alakuzu, “Günlük 5 ton süt işleyerek yoğurt yapıyoruz kalanını da İzi süte veriyoruz. Tereyağını da İzi sütten aldığımız kremayı yoğurarak yapıyoruz. Ürünlerimizin içerisinde bir gram koruyucu madde veya katkı maddesi yok. Sütü pişirip mayalıyoruz, sonra süzdürüp paketliyoruz. Tereyağını da aynı şekilde yoğurup kaplarına basıyoruz. Ürünlerimiz doğal olduğunu için müşterilerimiz tarafından çok beğeniliyor. Bizim ürünümüzün bir kere satıldığı marketten biz bir daha çıkmıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sarayönü, Kadınhanı, Ilgın, Akşehir ve Konya’da satışları bulunduğunu ifade eden Alakuzu, şöyle konuştu: “Günlük 500 kilo krema işleyip tereyağı, 5 ton süt işleyip yoğurt yapıyoruz. Müşteri bizim ürünümüzü bir kere aldığımı bir daha vazgeçmiyor. Şu anda taleplere yetişemiyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız yer sıkıntısı.”

Bize destek olunmasını istiyoruz

Alakuzu, bazı engellerden dolayı tesislerini büyütemediklerini dile getirerek, “Üretimimizi arttırmak için İstanbul yolu üzerinde bir yer alıp büyük bir tesis yapmak istiyoruz ama resmi prosedürler önümüzü tıkıyor. Sanayi alanı olmadığı için izin verilmiyor. İmar değişikliği içinde önümüze engeller çıkıyor. Biz üretim yapıyoruz. İstihdam sağlıyoruz burada 7 kişi çalışıyor şu anda. Tesisimiz büyürse istihdamımız da artacak. Şu kriz ortamında herkes işyerini kapatmaya, işçi çıkarmaya çalışırken biz büyümeye çalışıyoruz ama destek göremiyoruz. Üreticinin önünün açılması gerekiyor. Biz üretim yaparak ilçemize, mahallemize ve ülkemize değer katıyoruz. Bu yüzden bize sahip çıkılmasını ve destek olunmasını istiyoruz.” diye konuştu.