“Bizim doğalgaz köprünün ayağına takıldı”

“Bizim doğalgaz köprünün ayağına takıldı”
Ladik Mahallesinin Muhtarı Mustafa Arabacı, istedikleri doğalgaz yatırımının, yapılması planlanan üst geçide bağlanmasını artık bahane olarak yorumlamaya başladıklarını söyledi.Mahalleye doğalgaz verilmesi konusunda sürekli...

Ladik Mahallesinin Muhtarı Mustafa Arabacı, istedikleri doğalgaz yatırımının, yapılması planlanan üst geçide bağlanmasını artık bahane olarak yorumlamaya başladıklarını söyledi.

Mahalleye doğalgaz verilmesi konusunda sürekli üst geçidin öne sürüldüğünü kaydeden Arabacı, “Bizim gaz işi köprünün ayağına takıldı. Köprü 50 yıl yapılmazsa bize 50 yıl doğalgaz verilmeyecek mi?” dedi.

Konu hakkında konuşan Arabacı, yaptığı açıklamada, “Bu iş artık bize biraz bahane gibi geliyor. Biz de ağlanacak halimize espri yaparak gülüyoruz. Bizim mahallemiz müstakil evlerin ağırlıkta olduğu geniş alana yayılmış bir yerleşim yeri. Belki doğalgazın müstakil evlere verilmesi zor ama en azından ilk etapta TOKİ konutlarına ve yol boyundaki tesislerle işletmelere verilmesi gerekiyor. Burada sadece Kompen bile bütün ilçenin kullandığı gazdan daha fazlasını kullanır. Artık bu konuya bir çare bulunmasını istiyoruz. Bu sene geçti ama gelecek senemiz de yanmasın. Doğalgaz konusuna köprüden bağımsız bir çözüm üretilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılması planlanan üst geçide de değinen Arabacı, “Ladik kavşağında köprü olmamasından en çok ilçemiz çekti. Burada mantıklı bakıldığı zaman aslında üst değil alt geçit yapılması gerekiyor. Kot tutmuyor diye üst geçit yapılacak diyorlar. Denizin altından yol geçiyor, tren geçiyor ama burada alt geçit olmuyor. Yıllardır bu köprü işi sürünceme de kaldı. Yapılım yapılmayacak mı artık o bile belli değil?” dedi.