Birlikte okuyarak alışacaklar

Birlikte okuyarak alışacaklar
Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu tarafından başlatılan "Ailemle okuyorum" projesi kapsamında, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Müdürü Kadir Arslan,...

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu tarafından başlatılan "Ailemle okuyorum" projesi kapsamında, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Müdürü Kadir Arslan, okulda okuma alışkanlığı kazanan öğrencilerin, evde desteklenmediği zaman bu alışkanlığı zamanla kaybedebildiğini söyledi. Sınıf öğretmenlerinden Ali Akgül ve Osman Uzel koordinatörlüğünde, "Ailemle Okuyorum" projesini başlattıklarını kaydeden Arslan, velilerin projeye gereken önemi göstermelerini istedi.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Kadir Arslan yaptığı açıklamada, "Çocuklar çevresindeki kişileri örnek alırlar. Özellikle en yakınlarında bulunan anne ve babalarını. Öğrencilerimiz okula başlayıp okumayı öğrendikten sonra okuma alışkanlığını bir süre devam ettiriyorlar. Fakat evde velilerimiz kitap okumadıkları için okulda kazandırılan kitap okuma alışkanlığı zamanla yok oluyor. Bunu önlemek amacıyla çocukların aileleriyle daha kaliteli zaman geçirmeleri amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Aileleri çocuklarıyla birlikte kütüphaneye üye yaptık. Aldıkları kitapları akşam belli bir saatte okuyacaklar. Böylelikle aileler çocuklarına güzel bir örnek olarak evde daha kaliteli bir zaman geçirecekler. Bunun yanında çocuklarının okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olacaklar. Yıl sonunda ise en çok kitap okuyan aile ve öğrencisi plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek." dedi.

Etiketler :