“Birliğimizi düzlüğe çıkardık, şimdi de kalkındıracağız”

“Birliğimizi düzlüğe çıkardık, şimdi de kalkındıracağız”
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği’nin genel kurulu yaklaşırken, birliğin mevcut başkanı ve başkan adayı Murat Ceran, açıklamalarda bulundu.Birliği zor bir süreçte devraldıklarını ve düzlüğe çıkardıklarını kaydeden...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği’nin genel kurulu yaklaşırken, birliğin mevcut başkanı ve başkan adayı Murat Ceran, açıklamalarda bulundu.

Birliği zor bir süreçte devraldıklarını ve düzlüğe çıkardıklarını kaydeden Ceran, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “2019 Aralık ayında Mustafa Erdoğdu’nun istifası ile başkan yardımcılığı görevini yürütürken yönetim boşluğu olmasın diye zor zamanda elimi taşın altına koyup başkanlık görevini üstlendim.

O dönemde birliğimizin önemli miktarda borcu vardı. Üreticilerimiz süt paralarını da zamanında alamıyordu. Ancak buna karşılık başta zirai aletler olmak üzere borcu karşılayacak mal varlığımız da mevcuttu.

Zor dönemi bir an önce atlatmak için zirai aletleri satışa çıkardık. Dışarıdan firmalar yok pahasına teklifler verdiler. Biz de aletleri kendi üreticimize az karla verdik. Dolayısıyla hem üreticimiz kazandı hem de eldeki aletleri nakde çevirip borçlarımızı kapatmaya başladık. Şu ana kadar geçmiş 1 milyon üzerinde borç ödedik.”

Birliğimizin borcu kalmadı

Üreticilerin halen zirai aletlerin taksitlerini rahatlıkla ödediğini kaydeden Ceran, “Zamanı geçmiş alacaklarımızı da hukuksal yollardan tahsil ediyoruz. Geçmiş dönemde yem aldığımız fabrika hem daha kalitesiz yemi daha pahalıya üretiyordu. Ayrıca üzerine binen farklar ve nakliye masraflarıyla daha maliyetli oluyordu. Bu firmaya olan borcumuzu da devamında aldığımız yemleri de yapılandırarak kapattık.” şeklinde konuştu.

Kendi yemimizi yaptırıyoruz

Ceran, birliğe özel kendi yemlerini ürettirdiklerini ifade ederek, “Bu arada Konya’dan başka bir fabrika ile anlaşarak birliğimize özel yem yaptırmaya başladık. Şimdi daha kaliteli yemi üreticimizi üzmeyecek çok düşük bir karla satıyoruz. Peşin fiyatına aldığımız yemi piyasanın altında üreticimize veriyoruz” dedi.

Yeni projeler üreteceğiz

Birliğin imkanlarından faydalanan üreticilerin birliği desteklemesini isteyen Ceran şöyle konuştu: “Şu anda maliyeye olan borçlarımız haricinde borcumuz kalmadı. Tüm borçlarımızı bitirip yeni projeleri imza atmak istiyoruz.

Bunun için de elbette ki üreticimizin de desteği şart. Ne yazık ki bazı üreticiler birliğin bütün imkanlarından yararlanmalarına rağmen dışarıdaki firmalara süt vermekteler. Bu birlik zor şartlarda kuruldu ve önemli bir yere geldi. Şimdi yine hep birlikte ileriye taşımak gerekir.

Şimdiye kadar yaptığımız iyi çalışmalar bundan sonraki yapacaklarımızın teminatıdır. Zor dönemde devraldığımız birliğimizin yeni dönemi için arkadaşlarımızın desteği ile yeniden başkanlığa aday oldum. Yapılacak genel kurulun başta Sarayönülü süt üreticilerimiz olmak üzere herkese hayırlı olmasını diliyorum.”