"Bir gün değil, her gün hatırlanalım"

"Bir gün değil, her gün hatırlanalım"
Sarayönü Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Süleyman Koçaş, öğretmen günü dolayısıyla bir yazılı açıklamada bulundu.Öğretmenlerin Türkiye'de en büyük meslek grubunu temsil ettiğini kaydeden Koçaş, "Ülke genelinde 900 binin...

Sarayönü Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Süleyman Koçaş, öğretmen günü dolayısıyla bir yazılı açıklamada bulundu.

Öğretmenlerin Türkiye'de en büyük meslek grubunu temsil ettiğini kaydeden Koçaş, "Ülke genelinde 900 binin üzerinde ilçemizde ise 400 kişilik kadrosuyla fedakarca kutsal görevini icra eden kıymetli meslektaşlarımı saygıyla selamlıyorum." dedi.

Koçaş, açıklamasında, "Geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimizi 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile bir kez daha hatırlatmak onların dertleriyle dertlenmek, sevinçleriyle de sevinmek gerektiğini vurgulamak isterim. İnsanla uğraşan, yaptığı işin meyvesini yıllar sonra gören, hak ettiği sosyal statüden mahrum, idari, sosyal ve ekonomik sıkıntılarla uğraşan değerli meslektaşlarımın bu özel gününde bazı açıklamaları yapmak, velilerimizin ve idarecilerimizin dikkatlerini çekmek isterim." şeklinde konuştu.

Hedef gösteriliyoruz

Öğrenci velilerinden ve amirlerinden bazı konularda hassas olmalarını istirham eden Koçaş, şunları söyledi: "Toplumdaki öğretmene bakışın, öğretmeni sahiplenmenin oldukça zayıflaması, eğitimdeki her türlü sorunun ve başarısızlığın kaynağı olarak direkt öğretmenlerin hedefe konması camiayı yaralamaktadır. Eğitim öğretim faaliyetlerinin okul, aile, çevre ve öğrenci uyumuyla mükemmele ulaşacağı çok zaman unutulmaktadır. Öğretmenlerimiz her daim taktir edilmeyi, yardım görmeyi, destek almayı ister."

Hataları ceza çözmez

Öğretmenlere sözlü ve fiziki saldırıların normalleşme sürecine girdiğine değinen Koçaş, "Yıllarca hizmet etmiş öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz en ufak hatalarında cezai yaptırımlara maruz bırakılmaktadır. “Öğretmen veya okul idarecileri robot değil insandır, hatada insan içindir.” Her hataya ceza sorunları çözmemekte aksine mesleki tükenmişliği hızlandırmaktadır." dedi.

Öğretmenlik mesleği yıpratılıyor

Koçaş, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Ayrıca öğretmenlerimiz özlük hakları konusunda da birçok meslek gurubunun gerisinde kalmıştır. Halbuki öğretmenlik özel bir ihtisas mesleğidir. Bu durum çok zaman unutulmakta şu kadar tatil yapıyorsunuz ile başlayan cümleler maksat ve had sınırını aşmakta, ülkemizin eğitim öğretim faaliyetlerinin vazgeçilmez unsuru olan öğretmenlik mesleğini yıpratmaktadır. Öğretmenlik meslek kanunu ve 3600 ek gösterge taleplerimiz doğrultusunda verilen sözlerin yerine getirilmesi beklentimizdir."