Beşgöz’e taş tahkimat

Beşgöz’e taş tahkimat
Sarayönü’nde temizlik çalışmaları tamamlanan Beşgöz göletinin ilerleyen yıllarda tekrar kapanmasının önüne geçebilmek için önlem çalışmaları yürütülüyor. Blok taşlarla gölet etrafında oluşturulan taş tahkimat...

Sarayönü’nde temizlik çalışmaları tamamlanan Beşgöz göletinin ilerleyen yıllarda tekrar kapanmasının önüne geçebilmek için önlem çalışmaları yürütülüyor. Blok taşlarla gölet etrafında oluşturulan taş tahkimat ile hem göl erozyon ve otlanmaya karşı koruyacak hem de dekoratif bir görünüm sağlayacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gölet üzerinde devam eden çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Belediyemizin Büyükzengi mahallesindeki taş ocağında üretim arttırılarak ihtiyacımız olan kırma taş kumunun tedarikinin yanında Devlet Su İşeri’ne de blok taş üretiyoruz. Ürettiğimiz blok taşlarla DSİ tarafından temizlenen Beşgöz göletimizin tekrar toprakla dolmasını veya otlanmasını önlemek için dekoratif taş tahkimat örülmektedir. Belediyemiz tarafından üretilerek yüklemesi yapılan taşların nakliyesi ve yerinde yapımı DSİ tarafından gerçekleştirilmektedir. Göletimizin etrafının tamamen dekoratif blok taşlarla kaplanmasını planlıyoruz.” dedi.

Çok büyük emekler sonucunda temizlenen göletin ilerleyen yıllarda yeniden kapanma tehlikesinin önüne geçilebilmesi için önlemler alındığını kaydeden Solak, “Böylelikle göletin yeniden dolarak kapanma tehlikesi yaşaması yüz yıllar boyunca önlenmiş olacak. Ayrıca göletimizin etrafına yapılacak olan millet bahçesi için de güzel bir görüntü sağlayacak. Benim burada en önemli istirhamım bölgenin temiz tutulması. Göletin etrafında piknik yapan, zaman geçiren veya balık tutan insanlarımızın orayı bulmayı istediği gibi temiz bırakması gerekiyor. Çevre temizliğine çok dikkat etmemiz gerekiyor. İnsanların çöplerini de beraberde götürmesi gerekiyor. Yoksa hem gölde hem de çevrede ciddi bir kirlilik meydana geliyor.” şeklinde konuştu.

Etiketler :