Beşgöz için Mevka'ya peyzaj projesi

Beşgöz için Mevka'ya peyzaj projesi
Sarayönü Belediyesi tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı'nın (Mevka) 2018 yılı mali destek programları kapsamında turizme yönelik doğal, tarihi ve kültürel varlıkların desteklenmesi ile ilgili olarak Beşgöz için peyzaj projesi...

Sarayönü Belediyesi tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı'nın (Mevka) 2018 yılı mali destek programları kapsamında turizme yönelik doğal, tarihi ve kültürel varlıkların desteklenmesi ile ilgili olarak Beşgöz için peyzaj projesi hazırlanacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, tamamı hibeden oluşan Mevka desteğinden yararlanabilmek için proje çalışmalarını başlattıklarını anlattı. Başkan Solak yaptığı açıklamada, "Mevlana Kalkınma Ajansı 2018 yılı mali destek programları kapsamında bölgemiz için vazgeçilemez önemli bir konu öne çıkmaktadır. Turizme yönelik doğal, tarihi ve kültürel varlıklarımızın ihtiyacı olan altyapıların geliştirilmesi programı kapsamında Beşgöz için peyzaj projesi hazırlayacağız. Turizme yönelik olarak bölgenin tarihi, doğal ve kültürel alanlarının yöresel kimliğe ve özgün mimari yapısına uygun olarak turizme kazandırılmaları ve tanıtımlarının yapılmasına yönelik altyapı projelerine 750 bin TL’ye kadar destek veriliyor. Bu destekler geri ödemesi olmayan hibeler şeklinde gerçekleşecek." dedi.

Mevka için titizlikle bir Beşgöz projesi hazırlayarak sunacaklarını anlatan Solak, şöyle konuştu: "Nitelikli bir proje hazırlamak için konunun uzmanlarıyla istişarelerde bulunuyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde uzmanlarla birlikte Beşgöz'de bir incelemede bulunduk. Alanı gezen uzmanlar, bölgeden çok etkilendiler. Beşgöz'ün güzelliğini Sarayönümüze ve Konyamıza kazandırmak için ve farkındalık oluşturmak için gerekli çalışmaları yürütüyoruz."