Belediyeye borcu olanlar dikkat!

Belediyeye borcu olanlar dikkat!
Türkiye genelinde İç İşleri Bakanlığı ve Sayıştay tarafından alınan karar doğrultusunda vatandaşların belediyelere olan gecikmiş borçlarının tahsili için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda uyarı alan Sarayönü Belediyesi,...

Türkiye genelinde İç İşleri Bakanlığı ve Sayıştay tarafından alınan karar doğrultusunda vatandaşların belediyelere olan gecikmiş borçlarının tahsili için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda uyarı alan Sarayönü Belediyesi, İç İşleri Bakanlığı ve Sayıştay'ın yaptırımları ile karşı karşıya kalmamak için yasal süresi dolarak takibe düşen borçların tahsili için harekete geçti. Gecikmiş borcu bulunan vatandaşlara tebligat gönderecek olan Sarayönü Belediyesi Mali Hizmetler Birimi, istenen süre içerisinde borç ödenmezse icra takibi başlatmak zorunda kalacak.

Sarayönü Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Büyükinan, yaptığı açıklamada, "İç İşleri Bakanlığı ve Sayıştay tarafından belediyelere gecikmiş borcu olan vatandaşlar için çalışma başlatıldı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi bu uygulama bizi de kapsıyor. Kira, Emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisi ve tahakkuk etmiş diğer gecikmiş borçlardan dolayı vatandaşlarımıza ödeme emri göndererek gecikmiş borçları talep edeceğiz. Ödeme gerçekleşmeze icra takibi başlatmak zorunda kalacağız. Çünkü İç İşleri Bakanlığı ve Sayıştay tarafından alınan karar doğrultusunda bize gelen emir bu şekilde. Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmesini istemiyoruz. Bu yüzden konuya hassasiyet göstermeleri menfaatlerine olacaktır." dedi.

Etiketler :