Belediye’den bisiklet hediyeli etkinlik

Belediye’den bisiklet hediyeli etkinlik
Sarayönü Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası (Europeanmobilityweek) kapsamında, proje hazırlayarak 16-22 Eylül tarihleri arasında bisiklet hediyeli etkinlik gerçekleştirecek.Proje kapsamında Sarayönü’nde yetişen bitki türleri,...

Sarayönü Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası (Europeanmobilityweek) kapsamında, proje hazırlayarak 16-22 Eylül tarihleri arasında bisiklet hediyeli etkinlik gerçekleştirecek.

Proje kapsamında Sarayönü’nde yetişen bitki türleri, ağaçlar, çiçekler, otsu bitkiler, çalılar gibi türleri yapay zeka kullanan yazılımlar vasıtasıyla tahlil edilecek.

Etkilik hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “İlçemizden isteyen herkesin katılabileceği bu etkinlikte Plantnet, Plantsnap ve Doğa Kaşifi gibi mobil uygulamalar aracılığı ile cep telefonlarına fotoğrafı çekilecek bitkilerin, ait olduğu tür, familya, yöresel isimler gibi birçok bilgisi tanınabilecek. Katılımcılar, bulunduğu bölgede çektiği fotoğrafların lokasyonunu bildirmek şartıyla fotoğrafları [email protected] adresine gönderecek. Bu etkilik 16-21 Eylül tarihleri arasında son bulacak.” dedi.

Etkinliklerin sağlık yürüyüşü ile tamamlanacağını kaydeden Solak, şöyle devam etti: “22 Eylül’de ise katılmak isten tüm vatandaşlarımızla merkezden Evcekaya’ya kadar yürüyüş gerçekleştirilecek. Sağlık yürüyüşü, pandemi nedeniyle maske, mesafe ve temizlik kuralları gözetilecek düzenlenecek. Ayrıca bu projeyle vatandaşlarımız ilçemizde yetişen bitki türlerini de tanımış olacak. Farklı bitkilerden en çok fotoğraf gönderen bir katılımcıya da bir adet bisiklet hediye edilecek.”