Belediyeden aydınlatma tasarrufu sağlayacak proje

Belediyeden aydınlatma tasarrufu sağlayacak proje
Sarayönü Belediyesi, merkezi bütçe katılım payı üzerinden ödenen cadde ve sokak aydınlatmalarından tasarruf etmek için proje hazırlıyor.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, proje hakkında yaptığı değerlendirmede, “Cadde...

Sarayönü Belediyesi, merkezi bütçe katılım payı üzerinden ödenen cadde ve sokak aydınlatmalarından tasarruf etmek için proje hazırlıyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, proje hakkında yaptığı değerlendirmede, “Cadde ve sokak aydınlatmaları belediyelerin merkezi bütçe katılım payları üzerinden ödenmektedir. Belediyemiz ödemiş olduğu sokak aydınlatmaları faturalarını düşürmek ve kaynak verimliği sağlamak için Mevlana Kalkınma Ajansının 2020 yılı teklif çağrısı kaynak verimliği mali destek programı kapsamında bir proje hazırlığı yapacaktır. Hazırlamış olduğumuz proje cadde ve sokak aydınlatmalarının güneş enerjili modern aydınlatma armatürlerinin değiştirilmesi ile doğrudan güneş enerjisi ile çalışan sistemden oluşmaktadır.” şeklinde konuştu.

Tasarrufla birlikte aydınlatma verimliliği de sağlanacağını kaydeden Solak, şöyle devam etti: “Ayrıca dim özelliği ve hareket algılama sensörü ile çalışması güneş enerjisi ve lamba ömrünü de oldukça verimli kullanmasında milli kaynağımız olan elektrik enerjisini neredeyse hiç kullanmayarak verimli bir aydınlatma sağlamaktadır. Projenin kabul görmesi ile 2021 yılı başında yapılmasını planladığımız cadde ve sokak armatürlerinin değiştirilmesini konu alan proje için çalışmalarımız başlamış bulunmaktadır.”

softmvh.com