Belediyeden ağaçlandırma çalışması

Belediyeden ağaçlandırma çalışması
Sarayönü Belediyesi sonbahar dönemi için başlattığı fidan dikim çalışmaları kapsamında Sarayönü’nde ve Ladik mahallesinde ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi.‘Daha yeşil bir ilçe’ hedefiyle hareket eden ve bu...

Sarayönü Belediyesi sonbahar dönemi için başlattığı fidan dikim çalışmaları kapsamında Sarayönü’nde ve Ladik mahallesinde ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi.

‘Daha yeşil bir ilçe’ hedefiyle hareket eden ve bu kapsamda ilçe merkezinde ve mahallelerde ağaçlandırma çalışmaları yürüten Sarayönü Belediyesi, ilçenin dört bir yanında yürüttüğü yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Sarayönü ilçe merkezinde ve Ladik mahallesinde belediye ekipleri belirlenen alanlarda fidan dikimi yaptı.

Sarayönü Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tos, fidan dikim çalışmalarının sürdüğünü belirterek, dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının ağaca olan sevgilerine engel olamayacağını söyledi.

Tos, yeşillendirme çalışmalarını çok önemsediklerini belirtti. Çevre konusunda çok hassas olduklarının altını çizen Tos, “Bu çalışmalarımızla aslında ülkemizin milli ağaçlandırma projesine de destek olmuş oluyoruz. Yani projenin ana temasında olduğu gibi bugün ilçemize ektiğimiz her fidanın yarın bizler ve gelecek nesillerimiz için sağlıklı ve temiz birer nefes olacağının farkındayız. Zor ve hassas bir dönemden geçiyoruz. Tüm dünya ve ülkemiz yeni tip korona virüs salgını ile kapsamlı bir mücadele içerisinde. Bizler de bu konuda gerekli adımları attık atıyoruz.” dedi.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yol kenarları ve refüjlere toplamda 200 adet ıhlamur, akçağaç, çınar ve karaçam dikildi.

amasya escort bayan