Belediyede iki önemli tahsis

Belediyede iki önemli tahsis
Sarayönü Belediyesi, şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantı Perşembe günü gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Nafiz Solak Başkanlığı'nda gerçekleştirilen meclis...

Sarayönü Belediyesi, şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantı Perşembe günü gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Nafiz Solak Başkanlığı'nda gerçekleştirilen meclis toplantısında, iki önemli tahsis konusu görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının ilk gündem maddesinde, Karatepe mahallesine, mahalle konağı yapılabilmesi için gereken arsa tahsisi konusu görüşüldü. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karatepe Mahallesi'ne yapılacak olan mahalle konağı için arsa tahsis edilmesine meclis üyelerinin oylarıyla kabul kararı verildi.

Diğer bir gündem maddesinde Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne okul yapılması için arsa tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle ilçeye yeni bir okul binası yapılacağını söyledi.

Okul binası inşa edildikten sonra ilçe merkezindeki Kız Teknik ve Meslek Anadolu Lisesinin taşınacağını belirten Solak, "Bu okulumuz taşındıktan sonra boşalan binayı yıkarak içerisinde bulunduğu arsaya şehir meydanı yapacağız. İlçemizin bir meydanı olmaması büyük eksiklikti. Bu şekilde ilçemiz şehir meydanına ve yeni bir okula aynı proje içinde sahip olacak." dedi.

Eski hapishane yanında bulunan mezarlık, pancar toplama alanı ve Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi arasında kalan arsa, okul yapılması için meclis üyelerinin oylarıyla Konya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi.