Belediye yeniden yollarda

Belediye yeniden yollarda
Sarayönü Belediyesi, yoğun kış şartlarının etkisini kaybetmesi ve zeminin el verişli hale gelmesiyle birlikte yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına hızlı şekilde başladı.Sarayönü Belediye  Başkanı Nafiz Solak,...

Sarayönü Belediyesi, yoğun kış şartlarının etkisini kaybetmesi ve zeminin el verişli hale gelmesiyle birlikte yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına hızlı şekilde başladı.

Sarayönü Belediye  Başkanı Nafiz Solak, son 50 yıllın en fazla yağışının yaşandığı kışın ardından yıl ortalamalarının üzerinde bir toprak kabarması meydana geldiğini söyledi.

Bakım onarım gerektiren yolların tespit edildiğini ve bir plan dahilinde hızlı şekilde yapılmaya başlandığını anlatan Solak, "ilçemiz dahilinde bütün stabilize yollarda aşırı yağışlardan dolayı bozulmalar meydana geldi. Hatta bazı yerlerde yeni dökülen asfaltlar ve döşenen kilitli taşlarlar bir tahrip oldu. Zemindeki kalın kar tabakası kalmadığı için çalışmalarımızı bugüne kadar başlatamamıştık. Havaların iyi gitmesiyle birlikte bozulan stabilizeler yenilenecek. Bununla birlikte kilitli taş ve asfalt yamaları yapılacak. Bir içerisinde araç parkımıza yeni bir araç daha kazandıracağız. Alacağımız yama silindiri ile daha kaliteli işler yapacağız. Bu ayın ortalarında havaların iyi gitmesi durumunda stoklarımızda bulunan kilitli taşlarla yol yapım çalışmalarımız da başlayacak. Vatandaşlarımız acele etmesin. En kaliteli şekilde yapmak için zeminin oturmasını bekliyoruz. Yollar kendine gelmeden bu çalışmalara başlarsak ileride daha kötü olur. Yaşanan mağduriyetleri biliyoruz. Tespitlerimiz yaptık. En kısa zamanda yol ile ilgili mağduriyetleri ortadan kaldıracağız" dedi.