Belediye teknolojiyi takip ediyor

Belediye teknolojiyi takip ediyor
Ekipman envanterini oldukça güçlendiren Sarayönü Belediyesi, teknolojik yatırımlara ağırlık verme kararıyla kurumsallaşma yolunda bir adım daha attı.Sarayönü Belediyesi, halihazır planlar ve faaliyet raporları oluşturmak için...

Ekipman envanterini oldukça güçlendiren Sarayönü Belediyesi, teknolojik yatırımlara ağırlık verme kararıyla kurumsallaşma yolunda bir adım daha attı.

Sarayönü Belediyesi, halihazır planlar ve faaliyet raporları oluşturmak için teknolojiyi yakından takip ediyor. Bu kapsamda Drone alan ilçe belediyesi, yakın zamanda cihazın kullanımına başlayacak.

Konu hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "ilerleyen dönemlerde üç boyutlu haritalama alt yapısını oluşturacağız. Bu nedenle insansız hava aracı olan Drone kamera kullanmaya başladık. Modern şehirciliğin oluşturulmasında, planlı haritalama çok önemli. Havadan aldığımız görüntüleri elektronik ortamda işleyerek daha hızlı hizmet sağlamayı hedefliyoruz. Harita sistemlerinin en gelişmiş versiyonunu oluşturacağız. Bu sistemi de Sarayönü Belediyesinin kendi imkanlarıyla oluşturacağız. Bu sayede sürekli güncel veriler elde etmiş olacağız. Aynı zamanda kaçak yapı denetimi ve kontrolü de daha kolay olacak" dedi.