Belediye öğrencileri Çanakkale'ye götürdü

Belediye öğrencileri Çanakkale'ye götürdü
Sarayönü Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle ilçede eğitim öğretim gören üniversite öğrencilerini Çanakkale'ye götürdü.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gençlerin milli ve manevi duygularını...

Sarayönü Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle ilçede eğitim öğretim gören üniversite öğrencilerini Çanakkale'ye götürdü.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gençlerin milli ve manevi duygularını pekiştirmek amacıyla Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart tarihinde öğrencileri tarihi Gelibolu yarımadasına götürdüklerini söyledi.

Çanakkale gibi tarihin yaşandığı toprakların mutlaka görülmesi gerektiğini kaydeden Solak, "Gençlerimizin gözlerinizdeki pırıltıyı ve heyecanı görüyorum. Bu vatanın müdafaasında, bu destanın yazılmasında hayatını ortaya koyan 253 bin şehidimizin neler yaşadığını gençlerimize anlatmak istiyoruz. Her bireyin mutlaka o kutsal toprakları gezmesi gerekiyor. Sosyal belediyecilik anlayışımızla gençlerimizi ecdadımızın tarih yazdığı topraklara yolcu ettik. Vatanın kurtuluşu için yüz binlerce şehidin gözünü kırpmadan canını feda ettiği Çanakkale Şehitliğini ve tarihin ayak izlerini taşıyan diğer mekanları görmelerini istiyoruz. Çanakkale ruhu ayrı bir şey. O ruhu yaşamak, gözlemlemek lazım." diye konuştu.