Belediye binası ihaleye çıkıyor

Belediye binası ihaleye çıkıyor
Sarayönü Belediyesi, yeni belediye binası yapımı için ihaleye çıkıyor. Belediyenin bulunduğu mevcut alana yeni bir belediye binası yapılması için çalışma başlatan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, daha önce Tedaş'a...

Sarayönü Belediyesi, yeni belediye binası yapımı için ihaleye çıkıyor. Belediyenin bulunduğu mevcut alana yeni bir belediye binası yapılması için çalışma başlatan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, daha önce Tedaş'a verilen bina ve alanın geri alınmasının ardından, ihalenin ilana çıkarılacağını duyurdu.

Önemli bürokratik engellerin aşılmasının ardından yeni belediye binasının yapımına hiçbir engel kalmadı. Yeni belediye binasının ilçeye yakışır bir prestij binası olabilmesi için proje hazırlatılırken, önümüzdeki günlerde yayınlanacak ihale ilanının ardından, ihale gerçekleştirilecek. Yeni belediye binasının 1 Nisan'da başlaması planlanıyor.

Yeni belediye binası projesi ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Sarayönü Belediye binasının arkasında bulunan ve daha önce Tedaş'a verilen belediye binasının bir bölümünün mülkiyetinin geri alınabilmesi için bir yıldır yoğun şekilde uğraşıyorduk. Tedaş özelleştirme kapsamında olduğu için birçok bürokratik engelle karşılaştık fakat bu engelleri aşmayı başardık. Özelleştirme başkanı binanın geri iadesi için  ilgili yazıyı imzalamıştı. Özelleştirme Yüksek Kurulu'nda yer alan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma, Denircilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Başbakan Binali Yıldırım'ın imzalarıyla binanın mülkiyetini geri aldık. Bunun akabinde Sarayönü'ne yakışır bir belediye binası yapımı için çalışmalarımızı başlattık. Çok güzel bir proje hazırlattık. Önümüzdeki günlerde ihale ilanı yayınlanacak. Daha sonra belediye binamızın ihalesine çıkacağız. 1 Nisan'da çalışmaların başlamasını planlıyoruz. İlçemizin prestij binalarından bir tanesi olacak. Allah nasip ederse yakın zamanda ihaleye çıkıp başlayacağız" dedi.