Belediye 646 kişinin borcunu yapılandırdı

Belediye 646 kişinin borcunu yapılandırdı
Sarayönü'nde 7143 sayılı vergi affı kapsamında başlatılan Sarayönü Belediyesi'nin alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında 646 vatandaş borçlarını yeniden yapılandırdı.Sarayönü Belediyesi'nin kabul ettiği...

Sarayönü'nde 7143 sayılı vergi affı kapsamında başlatılan Sarayönü Belediyesi'nin alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında 646 vatandaş borçlarını yeniden yapılandırdı.

Sarayönü Belediyesi'nin kabul ettiği yeniden yapılandırma başvuruları çerçevesinde 646 kişinin taksitlendirme için müracaat ettiği bildirildi. Sarayönü Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Mustafa Büyükinan, Belediye'nin emlak ve çevre temizlik vergisi mükelleflerinden alacaklarının 735 bin TL'sinin yeniden yapılandırıldığını söyledi.

Alacaklar taksitlendirildi

Hükümet tarafından çıkartılan Torba Yasa ile birlikte Sarayönü Belediyesi tarafından emlak, çevre temizlik vergisi mükelleflerine 6 ile 18 arasında değişen çeşitli taksitlerle ödeme kolaylığı sağladı. 31 Mart 2018 tarihine kadar tahakkuk eden, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi gibi borçlarını ödemeyen mükellefler yapılandırma kolaylığından yararlanmak için peşin ya da katsayı oranına göre 6, 9, 12, 15 ve 18 taksitte belediyeye olan borçlarını ödeyebilmek için yapılandırdı. Öte yandan peşin ödemelerde ise borçların gecikme zamları alınmadı. Taksitlendirilen borçlara ise Tefe-Tüfe oranında cüzi oranda gecikme zammı uygulandı.