Bekledikleri tapulara kavuştular

Bekledikleri tapulara kavuştular
Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde 5 yıl önce başlayan ve bazı aksaklıklar nedeniyle tamamlanamayan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesi kapsamında gerçekleştirilen imar uygulaması nihayete erdirildi. Uygulama sonucunda toplam...

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde 5 yıl önce başlayan ve bazı aksaklıklar nedeniyle tamamlanamayan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesi kapsamında gerçekleştirilen imar uygulaması nihayete erdirildi. Uygulama sonucunda toplam 1228 parsel oluşturuldu.

İmar uygulamasının yapılacağı bölgede kısmen yapılaşmaların olması, Yeni Büyükşehir yasasına geçiş süreci ve bazı teknik problemler uygulamanın süresini uzatmıştı. Yaşanan sorunların giderilmesi noktasında yoğun çaba harcayan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın büyük gayretiyle, 18 uygulaması tamamlanarak hak sahiplerine tapuları dağıtıldı.

Hak sahipleri için hafta sonu Ladik mahallesinde bir tapu teslim töreni gerçekleştirildi. Ladik mahallesi Komek binası önünde tapu dağıtım töreninde konuşan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak “2013 yılı Ladik Belediyesi döneminde başlanan ve Büyükşehir Belediyesinde dosya kontrolleri ile teknik aksaklıklar nedeniyle 5 yıl süren imar uygulamasını tamamladık. Yaklaşık 173 hektar alanda yapılan uygulama sonucunda 1083 adet tapu oluşturuldu. Şimdi tapu dağıtımı yaparak hak sahiplerine tapularını dağıtıyoruz. Uygulama yapılan alanında kalan yolların açılmasına da başlayacağız. Hayırlı olsun.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından temsili tapu teslimi gerçekleştirildi. Törenin ardından akşam saatlerine kadar Komek binasında vatandaşlara tapu dağıtımı devam etti. Tapusunu alamayan vatandaşların mesai saatleri içerisinde Sarayönü Belediyesi İmar Müdürlüğüne başvurarak tapularını teslim alabileceği yetkililer tarafından belirtildi.

İmar uygulaması çerçevesinde imarlı alan içerisinde imar yolları ve tüm kamu alanları parseller içerisinden çıkartılarak düzenli konut parselleri oluşturuldu. Düzenli kentleşme kapsamında L3 ve L4 alanı olarak toplam 1228 parsel oluşturuldu. Bu alan içerisinde 1 okul ve 1 mezarlık alnına yer verildi.