Bayramda hastalığa davetiye çıkarmayın!

Bayramda hastalığa davetiye çıkarmayın!
Son birkaç bayramı kısıtlamaların gölgesinde geçiren vatandaş, bu bayramda kısıtlamaya tabi tutulmayacak. Bayram ziyaretleri yapılıp, sofralar kurulacak. Hastalığa davetiye çıkarmamak adına 3 altın kuralın ihmal edilmemesi...

Son birkaç bayramı kısıtlamaların gölgesinde geçiren vatandaş, bu bayramda kısıtlamaya tabi tutulmayacak. Bayram ziyaretleri yapılıp, sofralar kurulacak. Hastalığa davetiye çıkarmamak adına 3 altın kuralın ihmal edilmemesi gerekiyor.

Uzmanlar, tedbirlerin elden bırakılmaması ve maske, mesafe, hijyen konusunda bayram öncesi yine vatandaşa uyarılarda bulundu

 

Kurban Bayramı haftasındayız. Hazırlıkların büyük kısmı tamamlandı. Son birkaç bayramı korona virüs kısıtlamaları gölgesinde geçiren, bayram ziyaretlerine gidemeyen, bayramı eski bayramlar gibi yaşayamayan vatandaşlar, bu bayramı daha rahat geçirecek. Kurban Bayramında kısıtlama olmayacak. Aşılamanın artmasıyla birlikte vatandaş bu bayramda daha da rahat edecek. Uzmanlar, ne olursa olsun tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiği konusunda bayram öncesi yine vatandaşa uyarılarda bulundu.

 

TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL, RİSK BÜYÜK

Sarayönü Devlet Hastanesi başhekimi ve Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay bayramların kaynaşma dönemi olduğunu belirtti. İnsanların uzun bir dönemdir kaynaşmaya hasret kaldığının altını çizen Uzunay, Türkiye'de aşılama oranının istenilen seviyede olmadığını ifade etti.

“Delta varyantı çıktı” diyen Uzunay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Risk devam ediyor. Henüz bir şey bitmiş değil. Delta varyantı, daha çabuk bulaşıyor. Normalleştik ifadesi, yanlış anlaşılmamalı. Tedbir elden bırakılmamalı. İkinci doz aşı uygulaması 17 milyon. Toplumsal bağışıklığın sağlanması adına 17 milyon çok yetersiz.

Maske, mesafeye ve hijyene dikkat edilmeli. Kalabalıkla bir araya gelinmemesi gerekir. Biraz daha sabırlı olmak lazım. Normalleşmenin sonucu ağır olmasın. Kapalı ortamda çok bulunulmamalı.

Son bayramlar, kısıtlamaların gölgesinde geçti. Ancak biraz daha sabır lazım. İmkân varsa, açık havada bir araya gelinmeli ve ziyaretler açık havada yapılmalı. Bayramlaşmada bir kişide virüs olsa, Allah korusun yüzlerce kişiye bulaştırılabilir. Tehlike henüz geçmiş değil. Risk büyük.”