Bayanlara sebze yetiştiriciliği kursu

Bayanlara sebze yetiştiriciliği kursu
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sarayönü Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde bayanlara yönelik olarak İŞKUR destekli "sebze yetiştiriciliği" kursu verildi.İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü eğitim salonunda...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sarayönü Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde bayanlara yönelik olarak İŞKUR destekli "sebze yetiştiriciliği" kursu verildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü eğitim salonunda 12 Kasım'da başlayan kurs, 10 Aralık'ta sona erdi. Eğitimler Ziraat Mühendisleri M.Nurullah Akdağ ve Ergün Kördikanlıoğlu tarafından verildi. Bayanlara yönelik kursta 20 bayan eğitim aldı. Kurs bitiminin ardından bayan kursiyerlere sertifika töreni ile sertifikaları verilecek.

Kurs kapsamında kursiyerlere, fide yetiştiriciliği, arazide üretim hazırlığı, organik gübreleme, kimyasal gübreleme, sulama, bitki koruma tedbirleri, sebzelerin yetiştirilmesi gibi konularda dersler verildi.

Kursun amaçları hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisleri M.Nurullah Akdağ, "kursiyerlere sebze yetiştirme bilgi ve becerisi kazandırarak aile ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Bu şekilde meslek edindirme ile zamanının belli bölümlerini boş olarak geçiren bayanlarımızın üretime katılmasını hedefliyoruz. Kursiyerlerimiz bunu ekonomik getirisi olan bir iş haline getirmeseler bile kendi ihtiyaçlarını giderebilme adına daha bilinçli üretim yapabilecekler." dedi.

İşkur tarafından kurs boyunca sağlık sigortası yapılan ve günlük 25 lira cep harçlığı verilen bayanlar, açılan kurstan, edindikleri bilgilerden ve yeniliklerden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.