Başkan Karataş’tan araç sahiplerine plaka uyarısı

Başkan Karataş’tan araç sahiplerine plaka uyarısı
Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, araç sahiplerinin plakalarını ezbere bilmesi gerektiğini belirtti. Araç sahiplerinin vize yaptıracakları zaman plakalarını bilmemesinden ötürü kargaşa yaşandığını belirten...

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, araç sahiplerinin plakalarını ezbere bilmesi gerektiğini belirtti. Araç sahiplerinin vize yaptıracakları zaman plakalarını bilmemesinden ötürü kargaşa yaşandığını belirten Karataş, sorunun daha çok araç sahiplerinden kaynaklandığını belirtti.

Araç sahiplerinin TC kimlik numarasını nasıl ezbere biliyorsa, araç plakalarını da öyle bilmeleri gerektiğini belirten Karataş, “Vatandaşlar buraya işlem yaptırmaya geldikleri zaman plakalarını sorduğumuzda, dışarı çıkıp arabasına bakıp geri gelenler var. Masadan başkasının plakasını alıp işlem yaptırmaya gidenler var.” diye konuştu.

“Trafik polisleri çevirmezse, aracının plakasını bilmeyen ve vize tarihinden haberi olmayan vatandaşlarımız var” diyen Karataş, şöyle devam etti:

“Nasıl ki marketten 1 kilo pirinç aldığımızda verilen fişi kontrol ediyoruz, fiyatı doğru mu diye, bir zahmet 300-500 bin liralık araba aldığımız zaman da kontrollerini yapalım, en azından plakasını ezbere bilelim. Sonra bize geldiği zaman problem yaşıyor, sorunu da bizden kaynaklı zannediyor vatandaşlarımız. Lütfen artık bu konularda bilinçli olalım, kimse mağduriyet yaşamasın.”