BAL’ın unutulmazları: Birbirimizin başını yedik

BAL’ın unutulmazları: Birbirimizin başını yedik
Sarayönü Belediyespor’un 3.Lig’e en çok yaklaştığı sene 2012-2013 sezonu oldu. Şampiyon olanın direk 3.Lig’e çıktığı sezonda Sarayönü Belediyespor ise şampiyon olmamak için elinden geleni yaptı.Takım zirvedeyken üç...

Sarayönü Belediyespor’un 3.Lig’e en çok yaklaştığı sene 2012-2013 sezonu oldu. Şampiyon olanın direk 3.Lig’e çıktığı sezonda Sarayönü Belediyespor ise şampiyon olmamak için elinden geleni yaptı.

Takım zirvedeyken üç teknik direktör değiştiren yönetimin yanı sıra, Konya takımlarının birbiriyle sürtüşmesi şampiyonluğun kıl payı ile kaçırılmasına neden oldu. Faruk Temel’in ardından Niyazi Kart’ın yeniden göreve getirilmesinin ardından sezonun bitmesine sekiz maç bulunuyordu.

Bir mucizeye imza atan Niyazi Kart, sekiz maçın yedisini kazanmayı başardı. Bir maçta alınan beraberlik ise şampiyonluğa mal oldu. En çok kahreden ise bu kaybın iki Konya takımı arasında oynan maçta olması oldu.

Göreve geldikten sonra Selçuk Belediyespor’u ve Adana Gençlerbirliği’ni yenen Niyazi Kart’ın bir sonraki sınavı Çatalhüyük Çumra Belediyepordu.

Süper Amatör Lig’den gelen bir rekabetin yarattığı gerginliğin bu karşılaşmaya da yansıyacağı bekleniyordu.

Çumra İlçe Stadında oynanan maçın ilk yarısında ev sahibi ekip Çatalhüyük Çumra Belediyespor daha etkili göründü.

İlk yarısında kırmızı-yeşilli ekip daha baskılı oynarken, rüzgara karşı mücadele eden temsilcimiz oyunun hakimiyetini bir türlü eline geçiremedi.

İlk yarıda rüzgarında desteğini arkasına alan Çumra, Sarayönü Belediyespor kalesinde önemli tehlikeler yaratsa da mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya ise biraz daha derli toplu başlayan Sarayönü Belediyespor oyuna ağırlığını koydu. Yeliş siyahlı temsilcimiz, Çumra kalesine gol için yüklendiği dakikalarda ev sahibi ekip Ömer'le 1-0 öne geçti.

Dk.48'de Melih'in pasında ceza sahası içinde bomboş şekilde topla buluşan Ömer, topu düzeltme fırsatını da bulduktan sonra düzgün bir vuruşla Çumra'yı öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra Çumra'nın da geriye yaslanmasıyla oyunun hakimi olan Sarayönü Belediyespor Dk.58'de Erhan'la skora dengeyi getirdi.

Tünay'ın sol taraftan ortasında iki defans oyuncusu arasından topu çeken Erhan, kaleciyle karşı karşıya kalarak topu ağlara gönderdi. Beraberliğin ardından temsilcimiz iki kez daha gole yaklaşmasına rağmen pozisyonlar sonuçlanamayınca karşılaşma 1-1 sona erdi.

Uzatma dakikalarında ev sahip ekip oyuncusu İsmail, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı.

Sarayönü Belediyespor, sezonun en kritik virajı olan Çumra deplasmanında 1-1 berabere kaldı. Çumra Belediyespor, Sarayönü Belediyespor'u ağır yaralarken, 68 Yeni Aksarayspor, Niğde’yi deplasmanda 1-0 yenerek şampiyonluk yolunda bir engeli daha geçti.

Yeşil-siyahlı ekip Çatalhüyük Çumra Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalınca, zirvedeki puan farkı 3'e çıktı. Rakibiyle berabere kalan Sarayönü Belediyespor, 1 puanlık farkı koruma avantajını değerlendiremedi.

Bu şekilde Çatalhüyük Çumra Belediyespor Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Sarayönü Belediyespor'a çelme taktı.

Grupta Aksarayspor ile şampiyonluk yarışı veren Sarayönü Belediyespor, Çumra deplasmanında büyük bir yara aldı. Şampiyonluk için çok büyük bir şansı bulunan Sarayönü Belediyespor'a engel olan Çumra, 68 Yeni Aksarayspor’da yolunu açtı.

Başka bir deyişle, Konya takımları birbirlerinin önünü keserken, parsayı toplayan da 68 Yeni Aksarayspor oldu. Bu sonuç hiçbir Konya takımına yaramazken 68 Yeni Aksarayspor, zirve yarışında Sarayönü Belediyespor ile arasındaki puan farkını 3'e çıkardı.

Sarayönü Belediyespor bu maça çıkmadan önce lider Aksarayspor ile arasında 1 puanlık fark bulunuyordu.

Sezon sonuna kadar kalan beş maçını da kazanan Sarayönü Belediyespor’un bu başarısı şampiyonluğu elde etmesine yeterli olmadı. Önce yönetimin kendi ayağına taktığı çelme, sonra Çatalhüyük Çumra Belediyespor’un taktığı çelme, Sarayönü Belediyespor’un şampiyonluğu 1 puanla kaçırmasına neden oldu. Sarayönü Belediyespor şampiyonluğu kaybederken 68 Yeni Aksarayspor şampiyonluğunu son maçı olan Çumra’da ilan etti.

Çumralı taraftarların “Şampiyon Aksaray” tezahüratları ise durumun trajikomikliğini ortaya koydu.

Çumra maçında iki Konya takımının sürtüşmesinden dolayı kaybedilen iki puan, şampiyonluğu 68 Yeni Aksarayspor’a hediye etti. Sezon sonunda bir puan farkla şampiyon olan 68 Yeni Aksarayspor, plaf-off uygulamasının da bulunmadığı sezona direk 3.Lig’e çıkarken, ardından bakakalan Sarayönü Belediyespor oldu.