Balıkçı ağlarına av olan su kaplumbağaları kurtarıldı

Balıkçı ağlarına av olan su kaplumbağaları kurtarıldı
Beşgöz Göleti'nde bulunan balıkçı ağlarına takılarak ölümle pençeleşen su kaplumbağaları 15 saat süren çalışma sonrası kurtarılarak yaşam alanlarına bırakıldı.Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu...

Beşgöz Göleti'nde bulunan balıkçı ağlarına takılarak ölümle pençeleşen su kaplumbağaları 15 saat süren çalışma sonrası kurtarılarak yaşam alanlarına bırakıldı.

Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İlhan Bal, yaptığı açıklamada, Konya'nın Sarayönü ilçesindeki Beşgöz Göleti'ne oltayla avlanmak amacıyla geldiklerinde, suların derinliklerde bulunan terk edilmiş balıkçı ağları nedeniyle mesai yapamayınca, bu ağların toplanması için jandarma ekipleri ve ilgili kurumlardan yardım istediklerini söyledi. Bunun üzerine Sarayönü Kaymakamlığının da desteğiyle, kıyıya gelen jandarma ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri eşliğinde, Konya'dan temin edilen bir zodyak bot yardımı ile göle açıldıklarını belirten Bal, derinliklerde uzunluğu bin 400 metreye ulaşan ve balıkçılar tarafından terk edildiği anlaşılan, avda kullanılması yasak olan "hayalet ağ" olarak nitelendirdikleri ağları uzun uğraşlar sonrasında sulardan çıkardıklarını kaydetti.

Sahiplerine ulaşılamayan ağlarda su kaplumbağası ve istakoz gibi canlı türlerini de gördüklerini ve derinliklerde ölümle pençeleşerek yaşam mücadelesi veren bu canlıları tekrar özgür yaşam alanlarına bıraktıklarını aktaran Bal, "Göl, deniz ve göletlerde suların derinliklerinde yaşam süren canlı türler için tehdit oluşturduğu için günümüzde hayalet ağ olarak nitelendirdiğimiz bu ağlardan Beşgöz Göleti'nden de bin 400 metre uzunluğunda çıkardık. Bu ağları, jandarma görevlilerimizle birlikte tutanak tanzim ederek imha edilmek üzere Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze teslim edeceğiz" dedi.