Balık azaldı, fiyatlar arttı

Balık azaldı, fiyatlar arttı
Bu sezon elverişsiz hava şartlarının yanı sıra denizlerdeki balığın azalması fiyatlarda yüzde 150'lere varan artış yaşanmasına neden oldu.Normal şartlarda balığın en bol ve lezzetli zamanı olan bugünlerde, hava ve deniz...

Bu sezon elverişsiz hava şartlarının yanı sıra denizlerdeki balığın azalması fiyatlarda yüzde 150'lere varan artış yaşanmasına neden oldu.

Normal şartlarda balığın en bol ve lezzetli zamanı olan bugünlerde, hava ve deniz şartlarının elverişsizliğinin yanında denizlerde geçen sezonlara göre daha az balık bulunması, fiyatlara tavan yaptırdı. Bu durum, geçmiş sezonlarda çeşit çeşit balığın süslediği tezgahlardaki satışları da olumsuz etkiledi. Balık fiyatlarında yüzde 150 civarında artış yaşanması nedeniyle satışlar azalınca balık esnafı olumsuz etkilendi.

Balı Esnafı İsa Kula, normalde şu anda balık tüketimi için en uygun zaman olduğunu ancak bu sezon balık açısından olumsuz bir durum yaşandığını söyledi. Balık avı ve fiyatlarının hava ve deniz şartlarına bağlı olduğuna vurgu yapan Kula, balığın bol olması durumunda fiyatların düştüğünü, az olması durumunda ise yükseldiğini ifade etti. Bu durumun doğrudan fiyatlara da yansıdığını dile getiren Kula, "En çok tüketilen balıklardan hamsinin kilosu şu an 15 lira. Zaten bu günlerde tezgahta yok. Lüfer 40-45, çupra ve levrek 20-25, çinekop 30-35, sarıkanat 50, istavrit 15, palamut 15 lira" dedi.