BAL’da unutulmazlar: Türkiye kupası macerası

BAL’da unutulmazlar: Türkiye kupası macerası
Sarayönü Belediyespor 2015-2016 sezonunu şampiyon tamamlayıp terfi maçlarında 3.Lig’in kapısından dönünce takımda tam bir yaprak dökümü yaşandı. Yeşil siyahlıların şampiyonlukla elde ettiği büyük başarı öyküsü bir...

Sarayönü Belediyespor 2015-2016 sezonunu şampiyon tamamlayıp terfi maçlarında 3.Lig’in kapısından dönünce takımda tam bir yaprak dökümü yaşandı. Yeşil siyahlıların şampiyonlukla elde ettiği büyük başarı öyküsü bir anda başarısızlık hikayesine dönüştü. Öte yandan şampiyonluk hayali kuran takımların radarına giren Sarayönü Belediyespor’un oyuncuları ve teknik direktörü teklifleri değerlendirerek takımla yolları ayırma kararı aldı.

Teknik Direktör Niyazi Kart, Bölgesel Amatör Lig tarihinde Sarayönü Belediyespor ile üçüncü ayrılığını yaşarken, deneyimli teknik hoca Serik Belediyespor’un yolunu tuttu. Kart, beraberinde üç dört oyuncuyu daha Antalya temsilcisine götürdü. Onların dışında birçok oyuncu çeşitli takımlarla anlaşırken şampiyon kadrodan çok az sayıda oyuncu Sarayönü Belediyespor’da kaldı.

2016-2017 sezonunun hazırlıklarına başlayan Sarayönü Belediyespor, öncelikle kongresini gerçekleştirdi. Şampiyonluğun tadı damağında kalan camiada tek hedef olarak yine şampiyonluk gösterildi. Gerçekleştirilen kongrede Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, kulüp başkanlığını yine önceki yönetimde bulunan Rıfkı Kurşun’a devretti. Oluşturulan yönetim zaman kaybetmeden kadro çalışmalarına başladı. Öncelikle Niyazi Kart’ın yardımcısı olarak görev yapan Erkam İpekten teknik direktörlüğe getirildi. Sonrasında hummalı bir transfer çalışması başlatan başkan Rıfkı Kurşun, seçmece bir oyuncu topluluğunu bir araya getirdi. Transfer edilen oyuncuları art arda sıralayanlar henüz lig başlamadan yeşil siyahlıları şampiyon ilan ediyordu.

Kadroda Mustafa Köseci, Murat Öztürk, Emre Ulukavak, Yunus Emre Yılmaz, Kayhan Kılavuz, Turan Polat, Erkan Kestir, Ufuk Sarıkaya, Yunus Karabacak, Mustafa Baştin, Ömer Önay, Cisson, Emrah Çetin, Ali Kurt, Fatih Görücü, Mustafa Ünver, Muhammed, Eşref Keçeci, Emre Arslan, Uğur Arda Kavaklı gibi oyuncular yer alıyordu.

Ağustos başında Nevşehir kampına giden takım aynı zamanda sonun başlangıcına doğru yol alıyordu. Yönetimin içerisinde girdiği büyük ekonomik kriz nedeniyle peşinatlarını alamayan oyuncular kampta antrenmanlara çıkmayı kabul etmedi. Kamp yapılan otelin alacakları da bir yandan sıkıştırırken, Kulüp Başkanı Rıfkı Kurşun’un istifasıyla takım dağılma sürecine girdi. Sarayönü’ne dönen kafileden birçok oyuncu ayrılarak başka takımlarla anlaştı.

Bu gelişmeler yaşanırken bir yandan da yeniden kongre kararı alındı. Yönetime yeniden Belediye Başkanı Nafiz Solak ve belediye personeli getirildi. Mütevazi bir bütçe belirlenerek yeniden transfer çalışmalarına başlandı. Sekiz on gün içerisinde yeni bir takım oluşturulurken 2015-2016 sezonunu şampiyon tamamlayarak Türkiye Kupası’na katılma şansı yakalayan yeşil siyahlıların ilk tur maçı da yaklaşıyordu. Hızlandırılmış bir antrenman programıyla az zamanda çok iş yapmaya çalışan Sarayönü Belediyespor’un kupa maçı geldiğinde hiç kimsenin Sarayönü Belediyespor’dan bir beklentisi bulunmuyordu. Kümede kalsın yeter denerek kurulan yeni takım 6 Eylül 2016 tarihinde kupa maçı için Sarayönü stadında iddialı Kilis Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

Sarayönü Belediyespor sahaya Murat Öztürk, Burak Kirtiş, Celal Özcan, Yasin Akyol, Turan Polat, Alper Erkoç, Fatih Görücü, Mustafa Baştin, Furkan Üye, Okan Altunbilek, Mehmet Güneş ilk on biriyle çıktı.

İkinci yarıda oyuna dahil olan oyunculardan bir tanesi de Umutcan Topalcı’ydı. Hazırlık döneminde kovalanıp yeniden çağrılan, disiplin sorunları olan, hiçbir başarılı performans sergileyebileceği düşünülmeyen Umutcan Topalcı’nın 64’ncü dakikada oyuna girip 86’ncı dakika kaydettiği golle Sarayönü Belediyespor kupada ilk tur rakibini eleyerek bir üst tura atladı. Taraftarlar beklemediği bir başarıya şahit olmanın büyük mutluluğunu yaşıyordu. Bir yandan da bu başarının tesadüften başka bir şey olmadığı düşünülüyordu. Bir sonraki tura atlayan Sarayönü Belediyespor’un rakibi TFF 1. Lig ekibi Elazığspor oldu.

[caption id="attachment_38684" align="alignnone" width="405"] ????????????????????????????????????[/caption]

On dört gün sonra Elazığ’a yola çıkan takım kafilesi uzun bir otobüs yolculuğunun ardından Elazığ’a vardı. Rakip karşısında yeşil siyahlıların maçtan herhangi bir iddiası veya beklentisi yoktu. Ancak TFF 1. Lig takımı diye de kolay boyun eğmeyeceklerdi.

Maça hızlı başlayan ev sahibi Elazığspor 5’inci dakikada Ömer Yıldız’ın penaltıdan attığı  gol ile 1-0 öne geçerken Sarayönü Belediyespor’un bu gole cevabı gecikmedi. 19' uncu dakikada Umutcan Topalcı ile 1-1 beraberliği sağlayan Sarayönü Belediyespor, 25’inci dakikada Okan Altunbilek ile öne geçti. Bu golden 4 dakika sonra 29'uncu dakikada yeniden sahneye çıkan Umutcan Topalcı, Sarayönü Belediyespor’u 3-1 öne geçiren golü kaydederken ev sahibi Elazığspor şok yaşadı.

İlk yarının son dakikasında üzerinden şoku atan Elazığspor 44. dakikada Lamjed Chehoudi ile aradaki farkı bire indirirken 45. dakikada Murat Kayalı’nın golü ile 3-3 beraberliği sağladı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya da golle başlayan Sarayönü Belediyespor 52. Dakikada Fatih Görücü ile bir kez daha öne geçse de maçı bırakmayan ev sahibi takım Elazığspor 58.dakikada Ali Fırat Okur 4-4 beraberliği yakaladı.

Elazığspor 5. golü bulmakta da gecikmezken karşılamanın 73. dakikasında Ömer Yıldız'ın attığı gol ile ev sahibi takım bir kez daha öne geçti. Maçın 86. dakikasında Ömer Yıldız yeniden sahneye çıktı ve maçın skorunu belirleyen golü attı; Elazığspor 6, Sarayönü Belediyespor 4. Bu skorla Elazığspor 3. tura yükselen takım oldu.

Karşılaşmada iki kez öne geçmesine rağmen skoru koruyamayan yeşil siyahlılar, karşılaşmayı 6-4 kaybederek kupaya veda etti. Spor Toto Süper Lig geleneği olan rakibine 4 gol atabilme başarısı gösteren temsilcimiz, o sezon birçok sürpriz sonuca imza atabileceğinin sinyallerini veriyordu.

Beş gün sonra oynan Bölgesel Amatör Lig’in açılış karşılaşmasında da bunu kanıtladı. Deplasmanda Akşehirspor ile karşı karşıya gelen yeşil siyahlılar, rakibini Okan ve Umutcan’ın golleriyle yıktı. Bir gecede kurulan ve iki haftalık idmanla sezona başlayan, kümede kalsın yeter denen takımın böyle bir giriş yapması hem kendi camiasında hem de rakip camialarda büyük şok etkisi yarattı.

İlk dört maçı namağlup götüren Sarayönü Belediyespor, hırslı ve agresif oyuncu yapısıyla dikkat çekiyordu. Öyle ki sezonda yeşil siyahlı takımın oyuncuları 11 kırmızı kart görecekti. Dokuz maç sonra yaşanan bazı puan kayıpları ve Serik Belediyespor ile yolları ayıran Niyazi Kart’ın boşta olması nedeniyle yönetim teknik heyet değişikliğine gitme kararı alırken, takımda yeni bir Niyazi Kart dönemi daha başladı. Maceralı bir sezonun ardından küme düşer denen takım ligi dördüncü sırada Konya birincisi olarak tamamladı.