BAL’da unutulmazlar: Seçimin vurduğu sezon

BAL’da unutulmazlar: Seçimin vurduğu sezon
Bölgesel Amatör Lig’de 2012-2013 sezonunda çok bariz hatalar nedeniyle şampiyonluğu 1 puan ile kaybeden Sarayönü Belediyespor, 2013-2014 sezonunda kapısından döndüğü üçüncü lige çıkabilmek için yine iddialı bir kadro oluşturdu.Sezon...

Bölgesel Amatör Lig’de 2012-2013 sezonunda çok bariz hatalar nedeniyle şampiyonluğu 1 puan ile kaybeden Sarayönü Belediyespor, 2013-2014 sezonunda kapısından döndüğü üçüncü lige çıkabilmek için yine iddialı bir kadro oluşturdu.

Sezon öncesi çalışmalara başlayan teknik heyet ve yönetim, Galatasaray altyapısından kaleci Emrah Macit, Ahmet Arslan, Ersin Civan, İsmail Temur, İlimdar Biçen, Mustafa Sayan, Salih Ateş, Okan Altunbilek, Muhammet Ali Kızılkaya ve Orçun Selduman gibi önemli oyuncuları transfer etti.

Bir önceki sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Sarayönü Belediyespor, 2013-2014 sezonunda da yerel seçimlere takılacaktı. Karapınar ve Talasgücü’nü yenerek sezona iyi bir başlangıç yapan Sarayönü Belediyespor, üçüncü haftada Konya derbisinde Çumra’da 3 gollü bir yenilgiyle ağır yara aldı. Bir sonraki hafta acısını 4-1’le Karaman’dan alan yeşil siyahlılar, Ceyhan deplasmanından yine mağlubiyetle ayrıldı.

Şampiyonluğa oynadığı senelerde Toroslar Belediyespor’a karşı şansı bir türlü tutmayan temsilcimiz, 2013-2014 sezonunda Toroslar Belediyespor’u 1-0 yendi. Bu galibiyet hiç hayra alamet değildi. Bu galibiyetten sonra bir yenilgi, iki beraberlik alan yeşil siyahlılar, şampiyonluk hedefinden uzaklaşıyordu.

Bir yandan da yaklaşan yerel seçimler nedeniyle yönetim takımla çok fazla ilgilenememeye başladı. 2014 yılının mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle ilgilenilemeyen Sarayönü Belediyespor, sezon sonuna doğru hedefini Konya liderliği olarak güncelleyecekti.

Ligin ilk yarısında dört mağlubiyet, üç beraberlik, altı galibiyet elde edebilen Sarayönü Belediyespor şampiyonluk yarışından koparken, grubun şampiyonluğa oynayacak takımları da kendisini belli etmişti. 2013-2014 sezonunun şampiyonluk mücadelesi Ceyhanspor ve Niğde Belediyespor arasında geçti.

Sarayönü Belediyespor’da ödemeler konusunda da sıkıntılar yaşanmaya başlayınca ligin ikinci yarısında kadro daraltılarak yola devam edildi. Buna karşılık ikinci yarıya da iki galibiyetle başlayan Sarayönü Belediyespor, daha sonrasında rampa aşağı gitmeye başladı. Karaman’a 3-0, Ceyhan’a 7-1, Niğde’ye 3-1 yenilen Sarayönü Belediyespor, bir de Kayseri Yolspor’a mağlup olunca bu kez durum kümede kalma mücadelesine doğru gitmeye başladı.

Ligin son haftalarında toplanan Sarayönü Belediyespor, Osmaniye, Anamur, Pozantı ve Kozan’a karşı galibiyet serisi elde ederek ligi orta sıralarda Konya birinci olarak bitirmeyi garantiledi. 30 Mart 2014’te gerçekleştirilen yerel seçimlerde ise Mehmet Güney ikinci adaylığında Belediye Başkanlığı’nı kazanamazken, başkanlık koltuğunu devralan Nafiz Solak oldu. Güney yönetiminde alınan son galibiyet ise 25 Mart’ta Anamur ile oynanan 4-2 galibiyetli maç oldu. son üç hafta ise Nafiz Solak’ın belediye başkanlığında oynandı.

Sezon sonunda Ceyhanspor şampiyon olurken, Konya takımlarından Karapınar Belediyespor direk küme düştü. Çatalhüyük Çumra Belediyespor da yine yaptıklarının bedelini küme düşerek ödedi. Bir önceki sezon Aksaray’ın şampiyon olabilesi için elinden geleni yapan Çumra, Play-off maçında yenilerek bir daha çıkmamak üzere Bölgesel Amatör Lig’e veda etti.

2013-2014 sezonunda da seçim mağduru olan Sarayönü Belediyespor, bir sezonu daha şampiyonluk iddiasıyla açmasına rağmen hedefine ulaşamadan bitirdi.