BAL statüsü yayınlandı

BAL statüsü yayınlandı
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2017-2018 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsü'nü kabul etti. Statü ile kulüplere yapılacak olan maddi yardım ve yükselme düşme sistemi de belirlenmiş oldu.Kulüplere yapılacak...

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2017-2018 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsü'nü kabul etti. Statü ile kulüplere yapılacak olan maddi yardım ve yükselme düşme sistemi de belirlenmiş oldu.

Kulüplere yapılacak maddi yardım, antrenör ve deplasman giderlerine sağlanacak katkı payının belirlendiği statüde şu bilgiler yer aldı:

Yola ve konaklamaya yardım

"BAL'a katılan tüm kulüplere, müsabakalar başladıktan sonra 12 bin 500 TL maddi katkı yapılacak. 2017-2018 sezonunda en az 3 yaş kategorisine katılan takımların altyapı antrenörleri için aylık 500 TL'den yıllık 6 bin TL katkı yapılacak. BAL'da yer alan takımların il sınırları dışında oynayacakları deplasman maçları için, karayolu ile gidilen her kilometre başına 2 TL katkı payı ödenecek. Deplasman müsabakaları için T.C. Karayolu ölçümlerine göre tek yönde 150 kilometre ve üzerindeki mesafeye gidecek olan kulüplere konaklama desteği olarak 1.250 TL katkı payı ödenecek."

Play-off çilesi devam

Bölgesel Amatör Lig'de yükselme ve düşme sisteminin de belirtildiği statü ise şöyle:

"2017-2018 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3.Lig'e toplam 9 takım yükselecek. 12 grupta oynanacak grup müsabakaları çift devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak. Müsabakalar sonunda gruplarında birinci olan takımlar play off oynayacak. Play off müsabakaları sonunda 12 grup birincisinden 9 u TFF 3.Lig e çıkmaya hak kazanır. Play off müsabakaları 2 kademede oynanacak. 1. Kademe 12 grup birincisi birbirleriyle bölgesel olarak eşleşerek tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü müsabakalar oynanacak. Temsilcimizin yer aldığı 7'nci grubun şampiyonu, 8'nci grup birincisi ile karşı karşıya gelecek. 1.kademe müsabakalarında galip gelen 6 takım Spor-Toto 3.Ligine yükselecek. 2.kademe müsabakalarında 1.kademede mağlup olan 6 grup birincisi tekrar birbirleriyle oynayacak. Bu müsabakalar sonunda galip gelen 3 takım TFF 3.Ligine yükselecek.