Bakan müjde verdi

Bakan müjde verdi
Sarayönü’nü ziyaret eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ilçeye yeni bir düğün salonu yapılması için kaynak sağlama sözü verdi. Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde İmam Hatip Lisesi ile su deposu arasındaki...

Sarayönü’nü ziyaret eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ilçeye yeni bir düğün salonu yapılması için kaynak sağlama sözü verdi. Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde İmam Hatip Lisesi ile su deposu arasındaki arsaya yaptırılması planlanan düğün salonu için çalışmalar daha önceden başlatılmıştı. Projesi hazır olan yeni düğün salonu için, söz verilen kaynağın ilçeye aktarılmasının ardından ihale gerçekleştirilecek. Bakan Elvan’ın desteğiyle ilçeye 1.300 metrekare kapalı alana sahip büyük bir düğün salonu yaptırılacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz  Solak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın desteğiyle ilçeye daha fonksiyonel ve büyük bir düğün salonu kazandıracaklarını söyledi. Yeni düğün salonu yapılması için yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Solak, “Saraç mahallesinde İmama Hatip  Lisesi ile su deposu arasında bulunan 5 bin 100 metrekare arsa Kadir Akdoğan tarafından belediyemize hibe edilmişti. Bu arsaya yeni bir düğün salonu yaptırmayı planlıyorduk. Kaynak arayışı içerisindeydik. Çarşamba günü ilçemize gelen Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, kaynak sorunumuzu çözdü. Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan ile birlikte talebimizi ilettik. Program esnasında Bakan bey de düğün salonumuzun yetersizliğini gördü. Talebimizi olumlu değerlendiren Kalkınma Bakanımız, düğün salonu yapımı için kaynak temin edeceğine söz verdi” dedi.

“Bölgenin salon ihtiyacını karşılayacak”Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

İlçedeki mevcut düğün salonunun hiçbir ihtiyaca cevap vermediğini aktaran Solak, “Yaklaşık 250 metrekare büyüklüğündeki mevcut salonumuz, hiç bir ihtiyacımıza cevap veremez hale gelmişti. Uzun yıllardır yeni bir düğün salonu ihtiyacımız vardı. Ayrıca konumundan dolayı bulunduğu bölgede trafik olumsuzluklarına neden oluyordu. Yeni yapacağımız düğün salonu ilçemiz ve civarının salon ihtiyacını karşılayacak kapasite ve nitelikte olacak. Proje çalışmaları son aşamaya geldi. Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’a ve Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan’a ilçemiz ve şahsım adına teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun. şeklinde konuştu.

“Cazibe merkezi olacak”

Yapılacak olan salonun özelliklerinden bahseden Nafiz Solak, şunları söyledi: “Yapmayı planladığımız salon iki bölümden oluşacak ve istendiği zaman tek salona dönüştürülebilecek. Her bir bölüm 650 metrekareden oluşacak. Arası açıldığında ise 1.300 metrekarelik büyük bir salona dönüşecek. Modern mimarisiyle ilçemize değer katacak. İçerisinde çiçekçisi, fotoğrafçısı, kuaförü, sarrafı, yemek hazırlama ve servis üniteleri, otoparkı, çocuk oyun odası gibi bölümleri içerisinde barındıracak. Bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Mevki olarak da çok güzel bir noktada. Çarşı merkezine yakın, örnek cadde kenarında ve Toki konutlarına yakın mesafede. Bu proje ile birlikte, şehir meydanı yapmayı planladığımız alanda bulunan aşevini de oradan taşıyarak düğün salonuna entegre edeceğiz.”