Bağımsız adliye çalışmaları sürüyor

Bağımsız adliye çalışmaları sürüyor
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın ilçeye bağımsız bir adliye binası kazandırmak için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.Sarayönü’ne bağımsız adliye binası talebi ile ilgili olarak Şubat ayında Sarayönü...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın ilçeye bağımsız bir adliye binası kazandırmak için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Sarayönü’ne bağımsız adliye binası talebi ile ilgili olarak Şubat ayında Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay ve Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti Konya Milletvekili Av. Gülay Samancı ile birlikte Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaret etmişti. Ziyaret neticesinde ise Adalet Bakanı konu ile ilgili gerekli talimatları vermişti.

Verilen talimatlarla ilgili olarak Sarayönü Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında bağımsız adliye binası yapılması planlanan ilçe girişindeki söz konusu parselin imar düzenlemesi hakkında karar aldı. Alınan karar doğrultusunda akaryakıt istasyonunun karşısından ilçe girişindeki dönel kavşağa kadar olan boş parselde 18 uygulaması gerçekleştirildi. İmar uygulaması Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylandı.

18 uygulaması ile bağımsız adliye binası için aranan şartlara uygun olarak parselizasyon yeniden düzenlendi. Gerçekleştirilen uygulama Sarayönü Belediyesi’nde askıya çıktı. İmar düzenlemelerinin ardından gözler Adalet Bakanlığı’nın yatırım planlamasına çevrilecek.