Avcılığı katliama dönüştürmeyin!

Avcılığı katliama dönüştürmeyin!
Sarayönü Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Hamdi Candan, avcılığı katliama dönüştürenleri sert şekilde uyararak, avcılığın sadece spor olduğunu hatırlattı.Kaçak avcılığın önüne geçilmesi gerektiğine dikkat...

Sarayönü Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Hamdi Candan, avcılığı katliama dönüştürenleri sert şekilde uyararak, avcılığın sadece spor olduğunu hatırlattı.

Kaçak avcılığın önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekerek Hamdi Candan, "Avcılık zor bir spordur. Dağa çıkmak meşakkat ister. Elimizde silahlar, belimizde çantalar oluyor. Avcılık, katliam değil, spordur. Kaçak avcılığın önüne geçilmeli. Pulu olmayanlar çetin cezalar ile karşılaşıyor. Çok ağır cezalar uygulanıyor. Kullanılan malzemelere el konulabilir, hapis cezası bile verilebilir. Otomatik silah bulunduranlar, takoz kullanmalı. 3 tane fişek kullanma hakkımız var. Takozunu söküp de 5-6 tane mermi, silah içine konulursa onun da cezası var. Silaha el konulur. Kaçak avda yakalananlara para cezası var. Limitlere uymak gerekir. Bıldırcın 10, tavşan 1 kekliğin ise 2 limiti vardır. Bu sayıyı aşmamak gerekir. Bu sayıya ulaşan avcı, avını sonlandırmalıdır." şeklinde konuştu.

Doğaya düşman olmayın

Candan, Sarayönü bölgesi ve Konya'nın avcılık için çok müsait olduğunu, sadece Bozdağ'da avcılığın yasak olduğunun vurgulayarak, "Sarayönü'nde, avlak çok. Konya'da kayıtlı binlerde avcı var. Tahminimize göre kaçak da 20 bin avcı var. Bunların sertifika ve avcılık ehliyeti yok. Bunları içimize çekmek istiyoruz. Avda silah doldurulduktan sonra, kesinlikle sağa ve sola tutulmamalı. Ava giderken yaralananlar da olabiliyor. Saçma küçük ama etkisi büyük olabiliyor. Avcılığın kemikleşmiş bir yasası var. Bize eli silahlı olarak bakılmamalı. Bunları vatandaşlarımıza yeterince anlatamıyoruz. Bu yüzden onlar da bizi iyice tanımıyorlar. Katil değiliz. Gerçek avcı hem doğa dostu hem de vicdan sahibi bir insandır. Vicdanlı olmayan insan dağa çıkınca kaçak avlanma yapar. Her türlü yasal olmayan yollara başvurur." dedi.